Nyheter

52522_t.jpg

Inspiration till sommarens kaffebjudning

I receptbanken hittar du många läckra bakverk som passar fint till sommarens bjudningar. Varför inte rabarberbullar med rabarbersaft? Läs mera »
Publicerad idag kl. 13:45
52440_t.jpg

Lyssna på poddar i sommar

I de senaste två avsnittet av Marthapodden snackar vi nypotatis och smarthfisk. Passa på att lyssna genom tidigare poddavsnitt under sommaren. Läs mera »
Publicerad 23.06.2016 kl. 10:04
52399_t.jpg

Sommarens syprojekt

Är du en hejare med symaskinen? Då är Marthas syprojekt något för dig. Av några par avlagda jeans kan du skapa ett sittunderlag, en grillhandske och en kudde. Kreativitet och återvinning i ett! Läs mera »
Publicerad 22.06.2016 kl. 13:58

Evenemang

18.08
Delikatessernas Finland Marthaförbundet är i år igen på plats på matmarknaden Delikatessernas Finland i centrum av Helsingfors. 
19.08
Delikatessernas Finland Marthaförbundet är i år igen på plats på matmarknaden Delikatessernas Finland i centrum av Helsingfors. 
20.08
Delikatessernas Finland Marthaförbundet är i år igen på plats på matmarknaden Delikatessernas Finland i centrum av Helsingfors. 

Råd & tips

Text

Lägg en påse isbitar på fläcken eller sätt in plagget i frysen. Du kan också köpa kylspray (för idrottsskador) och spraya på fläcken. Då fläcken frusit är det lätt att peta bort den med kniv.

Rådgivning

Solveig Backström och Elisabeth Eriksson är våra hushållsrådgivare. De svarar på frågor om mat och matlagning, kost och näring, konserverng samt råd i konsumentfrågor.

Telefon 010 279 7279 (ti–to, 13–15)

E-post hushall(at)martha.fi (svar inom tre arbetsdagar)

Vi svarar på frågor gällande konsumtionsutgifter, budgetering och planering av privatekonomin, skötseln av penningärenden, handledning i privathushållets bokföring och olika alternativ för att lösa skuldproblem.

Telefon 010 279 7279 (ti–to, 13–15)

E-post hushall(at)martha.fi
(svar inom tre arbetsdagar)

Ekologirådgivare Anita Storm svarar på frågor gällande miljövänlig konsumtion och ekologiska alternativ.

Telefon 044 735 4975

E-post anita.storm(at)martha.fi

 

Projekt / Kampanjer

Garderoben

Det produceras nio gånger mer kläder än det konsumeras i världen. Med projektet Garderoben vill vi skapa medvetenhet om det ohållbara berget av textilavfall.

Svinnkampen

Varje år slänger finländska hemhushåll 130 kg ätbar mat. Svinnkampen är Marthaförbundets kampanj för att skapa en rörelse mot matsvinnet.

Tack för maten!

Projektet Tack för maten! engagerar de privata svenskspråkiga daghemmen i Svenskfinland i att utveckla måltiden och bespisningsverksamheten.

Alla projekt

Vi på marthaförbundet

Andrea Hasselblatt, förbundsordförande

"Talkoandan håller på att dö ut. Föreningslivet dör ut. Ingen vill engagera sig i frivilligverksamheten. Stämmer det? Nej, säger jag." Läs ledaren ur nyaste numret av tidskriften Martha. 

Petra Högnäs, utvecklingschef

Vem är martha egentligen? Petra Högnäs, utvecklingschef med ansvar för medlemsfrågor, berättar allt om och hur du blir martha i poddavsnittet Föreningsaktivitet – Möjlighet eller börda?

Elisabeth Eriksson, hushållsrådgivare & örtrådgivare

Säsongen för att plocka och ta tillvara vilda växter är här. Vår örtrådgivare Elisabeth Eriksson lär ut hur du känner igen och tillreder allt från maskros och rölleka till nässla och daggkåpa. Läs mer om vilda växter i vår broschyr på temat

Hör av dig!

TIDSKRIFTEN

50886_t.jpg

Med talkokraft mot framtiden

Talkoandan håller på att dö ut. Föreningslivet dör ut. Ingen vill engagera sig i frivilligverksamheten. Stämmer det? Nej, säger jag. Inte om man ser tillbaka på Marthaförbundets vårmöte 2016. Inte då man läser responsen från vårmötet och själv upplevde stämningen, talkoandan och gemenskapen. 
Publicerad 19.05.2016 kl. 14:51
50880_t.jpg

Få tvätten hemlevererad av en ninja

I USA kan du snart leva ett helt liv utan att lämna ditt hem. Det mesta du behöver finns på bara en smarttelefons avstånd.
Publicerad 19.05.2016 kl. 14:41
 

Broschyrer

Våra broschyrer är gratis! Du kan ladda ner dem som pdf, läsa dem via Issuu eller beställa hem dem, endast postkostnaden tillkommer. Det går även att beställa i större mängd, till exempelvis till en skolklass, kurs eller till arbetsplatsen.

Mjölk & mjölkprodukter

Garderoben

Piffa potatisen!

Vardagsfix

Potatis

Fisk året om

Alla broschyrer