Örtvåffla med tomatsallad & ost
Ingredienser
4 portioner
Våfflor |
|
---|---|
4 | ägg |
3 dl | lättmjölk |
2 ½ dl | speltsikt |
1 dl | rybsolja |
1 | gul lök, finhackad och smörstekt |
1 knippe | finhackad persilja |
1 knippe | finhackad gräslök |
1 knippe | finhackad basilika |
salt | |
svartpeppar |
Tomatsallad |
|
---|---|
200 g | salladsost eller feta |
⅓ | gurka, skuren i tärningar |
300 g | olika tomater (körsbär, plommon, gula, röda) |
3 msk | rypsolja |
1 | vitlöksklyfta |
3 msk | hackad basilika |
2 msk | hackad gräslök |
Börja med tomatsalladen
- Skärtomaterna i mindre bitar ochblanda med olja, hackad vitlökoch örter. Smaksätt med salt ochsvartpeppar. Smula osten. Ställ allt åt sidan.
Gör våfflorna
- Vispa äggulorna med mjölet och 1 dl av mjölken.
- Smält smöret. Rör ner hälften av smöret i smeten och spara restentill gräddningen av våfflorna.
- Häll i resten av mjölken och smaksätt med örterna och löken. Smaka av med salt och peppar.
- Grädda våfflorna i ett våffeljärn.
- Lägg tomatsalladen och den smulade osten ovanpå våfflorna.
