Örtvåffla med tomatsallad & ost
                        
                            
                        
                        Max 45 min
                    
                                Ingredienser
4 portioner
Våfflor
4
 ägg
                    3 dl
 lättmjölk
                    2 1/2 dl
 speltsikt
                    1 dl
 rybsolja
                    1
 gul lök, finhackad och smörstekt
                    1 knippe
 finhackad persilja
                    1 knippe
 finhackad gräslök
                    1 knippe
 finhackad basilika
                    salt
                    svartpeppar
                    Tomatsallad
200 g
 salladsost eller feta
                    1/3
 gurka, skuren i tärningar
                    300 g
 olika tomater (körsbär, plommon, gula, röda)
                    3 msk
 rypsolja
                    1
 vitlöksklyfta
                    3 msk
 hackad basilika
                    2 msk
 hackad gräslök
                    Tomatsallad
- Skär tomaterna i mindre bitar och blanda med olja, hackad vitlök och örter. Smaksätt med salt och svartpeppar. Smula osten. Ställ allt åt sidan.
 
Våfflor
- Vispa äggulorna med mjölet och 1 dl av mjölken.
 - Smält smöret. Rör ner hälften av smöret i smeten och spara resten till gräddningen av våfflorna.
 - Häll i resten av mjölken och smaksätt med örterna och löken. Smaka av med salt och peppar.
 - Grädda våfflorna i ett våffeljärn.
 - Lägg tomatsalladen och den smulade osten ovanpå våfflorna.