Få ut det bästa av 2024 med Marthaförbundets nya kurshelheter!

Få ut det bästa av 2024 med Marthaförbundets nya kurshelheter!

Marthaförbundet, under ledning av våra engagerade rådgivare, är glada att presentera årets inspirerande kurshelheter för våra marthor. Våra kurser för 2024 är noggrant utvalda för att adressera viktiga aspekter av vår allas vardag och för att stärka våra kunskaper och färdigheter inom aktuella samhällsteman.

Ta chansen att berika din förening med lite ny inspirerande kunskap genom att boka någon av våra nya kurser. Här är en kort överblick över vad kurserna inför 2024:  

Cirkulär i vardagen:

  Lär dig att skapa en hållbar livsstil som gynnar både dig själv och miljön. I den här kursen gås i 10 steg igenom hur du kan introducera ett mera cirkulärt tankesätt i vardagen. Under kursens gång uppmanas du till att granska dina egna vanor och sätta upp målsättningar för ditt hushåll och för dina konsumtionsval.

  • Längd: 60 minuter
  • Kan utföras både digtalt och på plats.
  • Kontaktperson: Elisabeth Eriksson, elisabeth.eriksson@martha.fi, tel. 050 408 9179

  Energi i vardagen med färgsprakande måltider:

   Inspireras av bra mat som ger dig glädje och energi! Vi presenterar mattrenderna för 2024 - i enlighet med Marthas matvision. Vi visar på att trendig, god och njutningsfull mat och kan gå hand i hand med de Nya Nordiska Näringsrekommendationerna. Fokus ligger på inhemska grödor i säsong, naturens skafferi, växtbaserade råvaror och fisk.

   • Längd: Kursen kan erbjudas som teoretisk föreläsning/diskussion (45 min – 1,5 h) eller som en praktisk matlagning i grupp (Ca 3 h, undervisningskök krävs)
   • Kan utföras både digitalt (det teoretiska) och på plats (ifall matlagning önskas).
   • Kontaktperson: Elisabeth Eriksson, elisabeth.eriksson@martha.fi, tel. 050 408 9179

   Trygg på nätet - Fullbokad våren 2024

    Trygg på nätet är den perfekta kursen för dig som gärna navigerar på Internet, men som vill l ära dig mer om vilka möjliga fällor och faror som lurar där ute. Marthaförbundets ekonomirådgivare lär ut hur vi kan använda oss av olika elektroniska kanaler på tryggt och säkert sätt. Under kursen gås igenom allt från telefonbedrägerier till nätfiske, hur man kan skydda sig och varför det är viktigt att banken frågar och kollar upp. Allt med en positiv vinkling på att internet faktiskt är säkrare än att använda kontanter.

    • Längd: 60 minuter
    • Kan utföras både digtalt och på plats
    • Kontaktperson: Marina Nygård, marina.nygard@martha.fi, tel. 044 493 5537


    Djupdykning i konsumtion:

     Utforska världen av konsumtion och lär dig att göra medvetna val som gynnar både din plånbok och planeten. För att konsumera hållbart behöver vi känna oss själva och identifiera våra värderingar och det gör vi på denna kurs.

     • Längd: 60 minuter
     • Kan utföras både digtalt och på plats.
     • Kontaktperson: Marina Nygård, marina.nygard@martha.fi, tel. 044 493 5537


     Smartfisk i maten:

      Få insikter om hur du kan integrera smarta och hållbara val när det gäller val av fisk i matlagningen. Lär dig att göra informerade val för en hälsosam och miljövänlig kost. Kursen utförs i samarbete med projektet Östersjöfisk åt alla. Möjligt att boka endast i Nyland.

      • Längd: Kursen kan erbjudas som teoretisk föreläsning/diskussion (ca 60 min) eller som en praktisk matlagning i grupp (ca 3 h, undervisningskök krävs)
      • Kan utföras både digitalt (det teoretiska) och på plats (ifall matlagning önskas).
      • Kontaktperson: Sandra Mellberg, sandra.mellberg@martha.fi, tel. 050 5172958


      Dessa kurser är tillgängliga för bokning med våra erfarna rådgivare inom hushåll och ekonomi. Ta steget mot årets marthamöten och personlig utveckling genom att boka en eller flera kurser redan idag. Lediga tider varierar, och vi uppmanar er att samarbeta med föreningar i ert närområde.

      Prisinformation för varje kurs varierar beroende på upplägg. För noggrannare information kan du höra av dig till kansliet eller en rådgivare.

      Låt 2024 bli året då ni utvidgar er förenings kunskap och samtidigt skapar positiva förändringar i era liv. 

      Vi ser fram emot att träffa er alla på någon av våra kurser!

      Se alla artiklar