Matkulturmagasinet Marthas köksträdgård

Marthas matkulturmagasin 2023
MARTHAS KÖKSTRÄDGÅRD

Magasinet Marthas köksträdgård följer nybörjarodlaren och de med några odlingssäsonger bakom sig ända från planering av köksträdgården, förkultivering och odling, till skörd, tillvaratagning och matlagning. Oberoende om odlingen är stor eller liten, på friland eller i krukor eller pallkragar, i stan eller på landet, finns här fakta, tips, knep och recept för att lyckas med odlingen och skörden.

I magasinet lanserar Marthaförbundet modellen Marthas köksträdgård, en köksträdgård som finns i tre olika storlekar, S, M eller L. Storlek S innehåller fem olika grödor, medan storlek L består av 35 olika sorter. Allt från örter och ärter, till mangold, lök och rotselleri. Kombinationen av grödor i de olika storlekarnas köksträdgård är utvalda för att främja biologisk mångfald, locka pollinerar till trädgården, och förstås för att ge variation, smak och gott om näring på tallriken. Då det är dags för skörd och tillvaratagning ger de trettio recepten framtagna av

Marthaförbundets hushållsrådgivare gott om tips för hur grödorna kan smaksättas och tillredas för att ge guldkant till vardagsmaten. Marthaförbundets matkulturmagasin utkommer i en upplaga om 13 000 exemplar, och postas till alla som är medlemmar i Marthaförbundet. Magasinet delas också ut på Marthaförbundets kurser, mässor och föreläsningar.

Text
: Sofia Grynngärds, Marthaförbundet
Redaktör
, text & textbearbetning, foto: Karin Lindroos, Studio Familjen
Recept
: Sofia Grynngärds, Sandra Mellberg, Toni Rautakoski, Elisabeth Eriksson,
hushållsrådgivare på Marthaförbundet
Formgivning
: Magnus Lindström, Studio Familjen
Illustrationer
: Maija Hurme

Beställningsinformation:

Till priset på produkterna du beställt tillkommer postningskostnaden, det gäller också beställningar av produkter utan kostnad. Portot bestäms utgående från brevets/paketets storlek och vikt samt postens bränsletillägg. Portot varierar mellan ca. 3-12 euro, kontakta oss gärna (044 402 6884) för att ta reda på det exakta portot för din beställning. Beställningarna postas i regel på måndagar (en gång/vecka). Beställningens faktura sänds till din e-post, håll utkik och titta i skräpkorgen om fakturan inte dykt upp. Observera att vi uppbär avgift för icke inlösta paket.

För tillfället levererar vi inte till utlandet, till följd av upprepade icke-seriösa beställningar.

Matkulturmagasinet Marthas köksträdgård