Vitkålsgryta med kokos och jordnötssmör
                        
                            
                        
                        Max 30 min
                    
                                Ingredienser
4–6 portioner
400 g
 vitkål
                    2–3
 morötter
                    1
 gul lök
                    2
 vitlöksklyftor
                    1 msk
 rypsolja
                    1–2 krm
 chiliflakes eller en bit finhackad chili
                    1/2 tsk
 salt
                    1 1/2 msk
 sojasås
                    1 msk
 jordnötssmör
                    2 dl
 kokosmjölk
                    Serveringsförslag
4 portioner
 kokt korn
                    1 dl
 färsk persilja eller koriander
                    - Skala lök, vitlök och morot.
 - Strimla kål och morot. Finhacka lök och vitlök.
 - Hetta upp olja och chiliflakes i en stekpanna eller tjockbottnad kastrull.
 - Stek vitkål, morot och lök i cirka 5 minuter eller tills kålen mjuknar.
 - Tillsätt övriga ingredienser och låt koka ett par minuter. Smaka av och späd med vatten vid behov.
 - Servera exempelvis med kokt korn och finklippt koriander eller persilja.