Rådgivning

Rådgivningsverksamheten påverkar både stora och små val i vardagen. Våra rådgivare delar vardagskunskap, lär ut färdigheter och erbjuder stöd för att alla ska få en fungerande och hållbar vardag.

Vi erbjuder kurser, föreläsningar och individuell rådgivning. Rådgivningen samarbetar tätt med bland annat organisationer, ungdomsverkstäder, mödrarådgivningar, skolor och marthaföreningar. Vi arrangerar också kurser och föreläsningar för allmänheten, se våra evenemang.

Rådgivningsverksamheten bygger på tre huvudområden: hushåll, ekonomi och ekologi. Rådgivningen samarbetar nära med Marthaförbundets projektverksamhet.

  • Inom hushållsrådgivningen delar vi kunskap om medveten och hållbar matkonsumtion. Vi lär ut matlagningen grunder, näringsrekommendationer och jobbar med matfostran. Marthaförbundets matvision med fokus på inhemska och säsongsanpassade råvaror och mycket vegetabilier genomsyrar all verksamhet.
  • Inom ekonomirådgivningen uppmuntrar vi alla att prata pengar. Genom verksamheten vill vi väcka intresse för att diskutera privatekonomi. Vi delar kunskap och inspiration för att ta ett grepp om den egna ekonomin, genom bland annat planering och budgetering. Vårt fokus är genomgående måttlig och hållbar konsumtion, med såväl privatekonomin som miljön i fokus.
  • Inom ekologirådgivningen ökar vi medvetenhet om miljöhänsyn i vardagen. Vi inspirerar och lär ut färdigheter för en mer miljömedveten vardag, bland annat genom kurser i naturkosmetik, föreläsningar om hur man kan kemikaliebanta vardagen och gör det själv-tips om bland annat återanvändning av textilier, ekostädning och självhushållning.

Vi hörs!

Individuell rådgivning

Marthaförbundets rådgivare finns här för dig, via telefon eller e-post, eller en träff på vårt kontor. Vi svarar bland annat på frågor om matlagning, näring, hemvård, konsumtion, privatekonomi och miljömedveten vardag.