Medlemsnytt: Juni 2022

Medlemsnytt: Juni 2022

Nu är det hög tid att släppa alla måsten och bara leva i nuet. Med vårens sista Medlemsnytt vill vi önska alla marthor en fantastisk och fridfull sommar. Nu ska vi njuta!

Massor av somriga gå bort-gåvor!

Letar du efter en gåva som håller hela året – kolla utbudet i Marthashoppen! Där hittar du sommarens fräschaste kökshandduk med inhemska smarthfiskar, en hållbar lunchlåda i rostfritt stål, det populära linneförklädet med marthabroderi samt stora och små tygmärken med texten ”Martha”. Beställ dina produkter senast 28.6 för att säkra leverans innan Marthashoppen tar sommarpaus. Frågor? Kontakta förbundets administrativa assistent Elisa Häggström, elisa.haggstrom@martha.fi.

Beställ här

Släck törsten med hemgjorda och fräscha smaker!

Finns det något härligare att unna sig en hemgjord, välkyld drink efter en lång dag? Vad sägs om gurkslushy eller svartvinbärsbladssaft? De är både fina att titta på och goda att släcka törsten med! 


Sommarmaten är här - kan vi få nog av nypotatis?

Inom kort dyker den upp, den första efterlängtade nypotatisen. Inledningsvis vill vi koka den och dränka den i smör eller avnjuta den tillsammans med grillade läckerheter. Men det finns andra sätt att tillreda färskpotatis än att koka den. Här kommer några!

Kom med på årets Sång- och musikfest i Helsingfors!

Den 9–12 juni blir det Sång- och musikfest i Helsingfors och staden fylls av skönsjungande program. Massmusikfesten kulminerar på söndagen med bland annat Barnkörskonsert med Arne Alligator och huvudfestkonserten vid Ode-biblioteket. Marthaförbundet är också på plats och erbjuder smakbitar från verksamheten. Ni hittar vårt bord vid Medborgartorget vid Ode under söndagen. Hela festivalprogrammet och mera information om musikfesten hittar du här.

Några höjdpunkter:

 • Fredag: Festlig öppningskonsert på Domkyrkotrappan klockan 18:00–19:30.
 • Lördag: Poppig jättekonsert ”We Are Voice” framför Ode klockan 17:30–19:00.
 • Söndag: Sångfestparaden startar vid Gamla kyrkoparken klockan 11. De sjungande och spelande körerna och orkestrarna promenerar längs med Mannerheimvägen till Medborgartorget vid Ode. Vill du se paraden är Svenska Teatern ett bra ställe att stå på.


Tagga @marthaforbundet på Marthadagen 26.7

Tisdagen den 26 juli infaller alla marthors namnsdag! Grattis på er dag! I år är det lättare att träffa dina marthavänner på en picknick utomhus. Om ni arrangerar ett litet marthakalas – tagga oss gärna på Instagram med @marthaforbundet, så delar vi ert firande vidare! Som vanligt är vår receptbank en guldgruva inför liknande tillfällen. Där finns massor av söta bakverk som lämpar sig för både små- och storskaliga kalas!

Receptbanken: Söta bakverk


Save the dates

Sommaren och hösten kommer att bli fullspäckade med roliga evenemang. Här kommer några viktiga datum att lägga på minnet. 

 • 2.7 Prideparaden, Helsinki Pride Week.
 • 12.7 Suomi Areena i Björneborg – Marthaförbundet representeras av verksamhetsledare Annika Jansson, Östersjöexperten Roosa Mikkola och Cecilia Nyman, sakkunnig inom miljöfrågor.
 • 5.8 Folkdräktens dag
 • 2.9 Fredrika Runeberg-stipendet delas ut
 • 1.10 Expedition Martha, Norrvalla i Vörå
 • 9.10 Matkulturdagen, Åland

Till evenemangskalendern   Vi önskar alla marthor en riktigt härlig sommar!

   I juli håller kansliet stängt och personalen har semester. Under sommaren hörs vi på sociala medier. Visst följer du oss redan? På Facebook hittar du också marthornas gemensamma grupp "Marthamöte online". Den kan du ansluta till om du är registrerad på Facebook! Klicka bara på knappen "Gå med i grupp".

   Instagram

   Facebook 

   Marthamöte online


   Se alla artiklar