Medlemsnytt april 2020

Medlemsnytt april 2020

I år firar vi på många sätt en annorlunda vår. Gå ut i skogen, plocka vilda växter, delta i våra distansföreläsningar och kom ihåg att ringa eller på annat sätt hålla kontakt med dina marthavänner och alla andra du inte kan träffa just nu.

Föreläsningar på distans 

Marthaförbundet erbjuder följande distansföreläsningar som är öppna för alla under våren: 

Onsdag 22.4 kl. 12.30: Undvik matsvinn med kreativ matlagning

Måndag 27.4 kl. 18.00: Uppröjning i hemmet – ta kontroll över ditt prylkaos

Tisdag 28.4 kl. 18.30: Ta kontrollen över din ekonomi!

Läs mer om de öppna föreläsningarna här.

Dessutom har marthadistrikt, -föreningar och -kretsar möjlighet att boka in föreläsningar med Marthaförbundets rådgivare vid önskad tidpunkt. Alla deltagare kopplar upp sig hemma hos sig via dator eller telefon för att lyssna på föreläsningen och diskutera temat med föreläsaren. Lär dig knepen för att ta kontroll över din ekonomi, bli inspirerad till kreativ matlagning, gör hemmet mera plastsmart eller ge dig själv en knuff i rätt riktning för att äntligen komma i gång med röjandet av skåp, garage och förråd?  Kolla våra förslag på kurser, eller ta kontakt för att boka en skräddarsydd föreläsning.  

Poddar att lyssna på under våren

Passa på att lära dig något nytt eller utmana dina tänkesätt under vårpromenaden, då du rensar och röjer i skåpen eller kopplar av i fåtöljen. Marthaförbundet tipsar om favoriter i poddarkivet

Så nu och skörda tidigt

Kliar det i fingrarna att komma igång med vårsådden? Redan nu kan du så köldtåliga bladgrönsaker som spenat, grönkål, salladssenap, dill och tatsoi (asiatisk kål). Att skörda de allra första bladen på våren och försommaren är oftast de godaste. Hjälp oss att virka leksaker till dagisar.

Hjälp till att virka leksaker till dagisar

I dessa tider kanske just du som martha skulle vilja hitta ett sätt att göra en insats när rörligheten för oss har minskat i vardagen. Marthaförbundet utmanar dig att virka leksaker till dagisar, till exempel en klok uggla. Det enda kravet vi ställer är att du har en virknål och att du kan och vill virka. Vi kan skicka garn och virkbeskrivningar.  Läs mera här: Hjälp oss att virka leksaker till dagisar.  

IT-verktyg för marthamöten och släktträffar på distans

Funderar du på att ordna marthamöten på distans eller fixa digitala träffar för släkt och vänner? Kanske en gemensam digital kaffestund med en god vän, eller en släktmiddag där var och en sitter hemma hos sig, men ändå kan delta i en gemensam diskussion. Läs våra tips på vilka verktyg som passar för olika sammankomster.

Fira vårens intåg med ett litet knytkalas

Sugen på att fixa en fest för familjen för att skapa kontrast till vardagen? I Knytkalasbroschyren hittar du allt du behöver, från recept till lekar och tips. Beställ den tvåspråkiga broschyren gratis här (porto tillkommer). Om du lämnar in din beställning senast 22.4 hoppas vi att broschyren hinner fram till valborg. 

Veckomenyer som underlättar vardagen

Marthaförbundet har sammanställt veckomenyer för att underlätta planeringen och matinköpen i undantagsvardagen.  

Veckomeny för en barnfamilj

Veckomeny för en barnfamilj – vecka 2

Veckomeny för påskveckan

Veckomeny för en barnfamilj – vecka 4

Njut av fräschören hos de vilda växterna

Våren är tiden för de späda och aromrika vilda växterna. Använd de välgörande vilda växterna till exempel i dessa recept:

Se alla artiklar