Smörgåstårta
Ingredienser
1 | formbröd i skivor |
Saften av 0,5 citron + 0,5 dl vatten | |
150 g | kvarg |
100 g | majonnäs |
175 g | kallrökt lax |
200 g | skalade räkor |
Sallatsblad |
Till garnering |
|
---|---|
100 g | kvarg |
100 g | majonnäs |
2 | kokta ägg |
Örter eller vilda grönsaker |
Så gör du
- Skär bort kanterna på brödet. Placera ut de jämnstora skivorna på smörpapper till en kvadrat.
- Blanda samman kvarg och majonnäs.
- Pensla citronvatten över brödskivorna. Bred ut kvarg- majonnäs jämnt över brödet. Placera sallatsblad ovanpå.
- Låt de frusna räkorna tina och rinna av. Skär laxen fint. Fördela fyllningen på brödet.
- Rulla ihop till en ”rulltårta”. Låt stå i kylskåpet, gärna över natten.
- Förbered dekorationen. Bred ut kvarg-majonnäsblandningen. Dekorera med ägg och valfria örter.
