Möbler och inredning

Möbler och inredning

Du väljer själv vad du vill införskaffa till ditt nya hem. Kanske äger du redan något från tidigare, kan ärva något från en släkting eller önskar dig något i present. Det är viktigt att tänka på att du kan börja med det mest nödvändiga och sedan stegvis införskaffa möbler och husgeråd enligt dina behov och din budget dina behov och din budget. Genom att prioritera de mest användbara sakerna först kommer du att kunna skapa ett funktionellt och bekvämt hem när du flyttar in. En smart strategi är att överväga begagnade föremål – det är ofta mera hållbart både för miljön och din plånbok.


Vad du kan behöva när du flyttar hemifrån
Möbler och saker du kan behöva när du flyttar

När du söker efter möbler och husgeråd, tänk på var du kan hitta dem. De flesta möbler kan hittas i second hand-butiker, på loppmarknader
eller på nätet. Glöm inte att fråga runt i din närmaste krets – kanske har en familjemedlem eller vän en kastrull de kan avvara? Kökstillbehör och andra husgeråd kan ofta hittas till förmånliga priser i outletbutiker. Vidare är det också bra att tänka på praktiska aspekter, som möbler som kan tjäna flera ändamål, till exempel fungera som både förvaring och tv-bord.

Vad behövs när då du flyttar hemifrån
En tidslinje över när du behöver skaffa olika saker till ditt hem

Har redan - Kan få - Behöver skaffa-tabell

Skriv ut och fyll i en tabell på saker som du redan har, saker du kan få till exempel i present, och saker som du behöver skaffa med egna pengar.

Har redan - kan få - behöver skaffa-tabell för flytta hemifrån
Skriv ut en tabell på vad du redan har, vad du kan få, och vad du definitvt behöver skaffa inför flytten


Fler artiklar på Flytta.fi

Ekonomi | En euro i taget

Har vi tillräcklig digital ekonomisk kompetens?

Ekonomi

Är du en ekonomisk förebild?

Ekonomi

Konsumtionskalendern för 2024 - planera din ekonomi och minska onödig konsumtion

Ekonomi

Andra viktiga avtal

Ekonomi

Att upprätta ett testamente

Se mera
Se alla artiklar