• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Mandelkaka med säsongens bär

Mandelkaka med säsongens bär
Över 60 min

Ingredienser


Cirka 18 bitar


Ingredienser

200 g
smör
1 dl
socker
150 g
mandelmassa
2 dl
speltsikt
1 dl
vetemjöl
2 tsk
bakpulver
3
ägg

Frosting

200 g
färskost naturell
100 g
mjukt smör
2 dl
florsocker
1 msk
citronsaft
2 tsk
vaniljsocker

Så gör du:


  1. Ta fram smöret i rumstemperatur så att det hinner mjukna. Värm ugnen till 175 grader. Smöra och bröa en kakform.
  2. Riv mandelmassan grovt på rivjärn.
  3. Blanda samman mjöl och bakpulver.
  4. Vispa smör, socker och mandelmassa till ett vitt och pösigt skum. Tillsätt ett ägg i taget under ständig vispning. Tillsätt mjölet.
  5. Bred ut kaksmeten i formen och grädda i cirka 45 minuter. Känn med en sticka om kakan är klar. Slå ut kakan från formen och låt svalna.
  6. Gör frostningen genom att mäta upp alla ingredienser i en bunke. Vispa ingredienserna kraftigt med elvisp.
  7. Bred ett generöst lager frostning på den avsvalnade kakan och dekorera med säsongens bär. Kakan är som godast efter 1–2 dagar. Förvaras svalt.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Vår
  • Sommar
  • Höst
  • Vinter
  • Maträtt
  • Söta bakverk
  • Kakor
  • Huvudråvara
  • Spannmål
  • Kulturspannmål
  • Mjölkprodukter
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Mandelkaka med säsongens bär

Detta kan intressera dig

Varm gulddryck på spelt

Recept

Kanelbullar med emmer och lantvete

Recept

Emmercroissanter

Recept

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsteknik
  • Frågor & Svar
  • Föreningsstöd
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Karta över marthaföreningar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Smarthfisk
  • Giftfritt dagis
  • Hantera vardagen
  • Östersjöfisk åt alla
  • Uppdrag Z
  • Små fiskar övertar storkök
  • Matlust
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Östersjön 2.0
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet