Gåkampen - sista jippot!

Arrangörerna utmanar organisationer, föreningar, företag och privatpersoner att delta – ge ditt bidrag till Gåkampen tillsammans med personal, kunder, föreningsmedlemmar, vänner och familj!

Alla som promenerar runt dagens promenadrutt (Tölöviken runt) bjuds på glögg och pepparkaka och deltar i utlottningen av fina vinster.

Gåkampens principer överräcks till Helsingfors stad och för underhållningen står dragspelsvirtuosen Calle Pettersson, bekant bland annat från tv-programmet Fångad av en sång.

Tölövikens friluftscenter finns bredvid Olympiastadions parkering (Tallbackavägen 1).

Mera information på www.gakampen.fi

UTMANING!

Gåkampen har varit en braksuccé! Redan en månad efter starten den 2 september nådde Svenskfinland det utstakade resultatmålet ? att gå tre varv runt jorden, det vill säga 120 000 km. Då varje kilometer motsvarar en euro lyckades vi alltså samla in de 120 000 euro, som var vårt insamlingsmål. De insamlade medlen kommer att gå till motionsredskap och handledning i våra svenskspråkiga lågstadier.

Men kampanjen fortsätter under hela hösten, med utmaningen att göra promenad och motion till en del av människors vardag.

Nu börjar vi ändå närma oss slutet på kampanjen. Det sista regionala evenemanget hålls i Helsingfors onsdagen den 22 november 2006 klockan 15.00 - 17.30 på Töölönlahden ulkoilukeskus (Tallbackavägen 1, bredvid Stadsträdgården).

Dagens promenadrutt går runt Tölöviken och alla som har promenerat bjuds på glögg och pepparkaka och deltar i utlottningen av fina vinster. På programmet står också överräckande av Gåkampens principer till Helsingfors stad och ¬under¬hållning till tonerna av dragspelsvirtuosen Calle Pettersson, bekant bland annat från tv-programmet Fångad av en sång.

Arrangörerna utmanar organisationer, föreningar, företag,
privatpersoner osv att delta i detta avslutande evenemang! Kom med er personal, era kunder, era föreningsmedlemmar eller familjer för att ge ert bidrag till Gåkampen.

Meddela gärna per mail till info@gakampen.fi, senast den 17 november, hur många som deltar från din organisation så att vi kan uppskatta antalet deltagare

Skicka gärna vidare denna inbjudan till släkt, vänner, bekanta,
arbetskamrater, grannar och alla andra som du tror är intresserade av att delta!

VÄLKOMNA!

Christel Raunio, Finlands svenska Marthaförbund
Michael Oksanen, Finlands Svenska Idrott
Per Lindroos, Folkhälsans Förbund


Bakgrund

Bakgrunden till hela kampanjen ligger i att vi inom de tre arrangerande organisationerna är oroade över barnens hälsa och kondition. Övervikt hos barn och t o m vuxendiabetes hos barn är allt mera synliga fenomen i dagens samhälle. Vi vuxna kan fungera som goda exempel och visa på att rörelse och motion är en naturlig del av det dagliga livet. Att man ska röra på sig är lika självklart som att vi andas och äter. Dessutom blir du glad av att motionera, då det samtidigt frigörs en hel mängd endorfiner i kroppen.

Hur gör man?

Man deltar i Gåkampen genom att fylla i sina avverkade kilometer på en kupong som finns att få på närmaste Aktiakontor. I Åboland och Österbotten finns kupongen också på de lokala sparbankskontoren och på Åland på de lokala postkontoren. Man kan också få kuponger via de flesta lokala idrotts-, martha- och folkhälsanföreningarna. När kupongen är ifylld upp till 30 kilometer returneras den till bank- eller postkontoren eller skickas direkt till kampanjkansliet.

Det finns inget övre tak för hur många kuponger man kan returnera. Det går också att registrera sina avverkade kilometer på kampanjens hemsida www.gakampen.fi

Vinster och priser

Bland dem som har skickat in kupongen eller registrerat sina avverkade kilometer på hemsidan utlottas en gång i månaden 10 par Exel stavar, 10 Omron stegmätare, 10 Folkhälsan reflexvästar och 10 Gåkampen T-skjortor. Bland samtliga deltagare i Gåkampen utlottas en Viking Line lyxkryssning för två personer.

Gåkampstillfällena – tider och platser

Under kampanjtiden ordnas tio Gåkampstillställningar runt om i Svenskfinland:
Pargas 2.9
Vasa 9.9
Mariehamn 16.9
Kristinestad 30.9
Ekenäs 4.10
Karleby 14.10
Kimito 17.10
Kyrkslätt 28.10
Borgå 11.11
Helsingfors 22.11

Tillställningarna är roliga jippon med gåevenemang, underhållning av olika slag, demonstration av stavgång, tips om kläd- och skoval för promenader mm. Varje tillställning bjuder på olika promenad- och löpalternativ, som passar var och en oberoende av utgångsnivå.

Ta steget, risken finns att det blir en vana som du inte mera vill bli av med. Gå, spring, stavgå – och ta barn och vänner med dig.

Klicka här för att komma till Gåkampens egen hemsida!
Se alla artiklar