Förbundsnytt: Februari 2024

Förbundsnytt: Februari 2024

Medlemsnytt byter namn till Förbundsnytt, men innehållet är detsamma! Här kommer du som vanligt att få ta del av vad som är aktuellt inom Finlands svenska Marthaförbund.

Allt om Marthaförbundets årsmöte i Vasa 4.5.2024

Marthaförbundets årsmöte år 2024 hålls på Yrkesakademin i på Kungsgårdsvägen 30 i Vasa. Anmälan har redan öppnat och den stänger i mitten av april. Du kan betala via nätbank eller med kreditkort. Vår praktikant Karin Degerth, tfn 050 361 6081 hjälper dig vid behov.  

Nominera till årets marthautmärkelser
Du kan lämna in dina förslag fram till 27.3. kl. 23:59.

Nominera till centralstyrelsen
Du kan lämna in dina förslag fram till 1.4 kl. 23:59.

Lämna in en motion till årsmötet

Motioner lämnas innan 26.2.

Allt om årsmötet

Nya inspirationspaket

I Marthas inspirationspaket har vi samlat inspirerande innehåll och fakta som fungerar som utmärkt underlag för marthaverksamhet. Ladda ner och skriv ut!

Martha till skogs

Tillsammansodling med Martha

Marthaförbundet rekryterar – tipsa alla ni känner! 

Ännu kan du söka jobbet som "Ekonomirådgivare på Marthaförbundet"! Vi söker i första hand en ekonomirådgivare som kan föreläsa för unga, men arbetsbilden kan också utformas enligt dina kompetenser och arbete med andra målgrupper kan förekomma. På Marthaförbundet jobbar vi också med hushåll, ekologi och kommunikation. Om du också har erfarenhet av att hålla kurser i matlagning eller har kunskaper i hållbarhetsfrågor eller annat som kan gynna vår mångsidiga arbetsplats så får du gärna lyfta fram dem i ansökan. Vi förutsätter inte att du kan allt, men ger dig möjligheten att prova på och lära dig nytt!

Läs mer om jobbet

Recept: Fisk i februari

Februari är en bra månad för den inhemska vilda fisken. Under vintern är fiskens kvalitet speciellt bra bland annat tack vare ett klarare hav och en kallare kylkedja. Därför kommer vi under februari månad att lyfta fram den inhemska fisken i form av inspirerande recept och lärorik läsning.

Till recepten

På gång just nu på Marthaförbundet

🔵 Marthastudion 29.2
Det är dags för den tredje livesändningen i Marthastudion på vår Facebook-sida! Vad är egentligen smartfisk? Hurudan fisk borde vi välja i fiskdisken? Kan man verkligen tillreda en mört utan att få en massa fiskben på tallriken? I den här livesändningen diskuterar Marthaförbundets hushållsrådgivare Sandra Mellberg och Toni Rautakoski smartfiskens hemligheter och varför det är avgörande för våra matvanor att konsumera mera inhemsk fisk. Dessutom får du nya inspirerande recept för både vardag och fest.

🔵 Mellersta Nylands Marthadag 27.4
Marthaförbundet gör nedslag på olika orter under året tillsammans med verksamhetsledaren Camilla Komonen och förbundsordföranden Mia Hafrén. Programmet skräddarsys enligt region och kompletteras med personalens övriga expertis. I Mellersta Nyland ligger fokus på beredskap.

🔵  Marthaförbundets årsmöte i Vasa 4–5.5
Marthaförbundet ordnar sitt årsmöte i Vasa och på programmet finns bland annat festmiddag och underhållning.Är du redan med i Marthamöte online?

Inspirera andra marthor! På Facebook hittar du marthornas gemensamma grupp "Marthamöte online" där du kan dela med dig av vad som händer i din marthavardag. Du kan ansluta till gruppen om du är registrerad på Facebook! Klicka bara på knappen "Gå med i grupp".

MARTHAMÖTE ONLINE


Med önskan om en solig månad!

Detta medlemsbrev skickas till alla medlemmar i Marthaförbundet som har en fungerande e-postadress. Mera marthainformation hittar du i tidskriften Martha, som nästa gång utkommer i februari, samt i evenemangskalendern på martha.fi och i våra sociala kanaler.

Se alla artiklar