Världens största marthakväll är här!

Världens största marthakväll är här!

I dag, den 26 januari, såg vi fram emot att inleda marthaåret tillsammans med er, våra kära medlemmar! Vi hoppades på att få samlas över hela Marthafinland för att tillsammans fira vår återkommande “Världens största marthakväll”. Så blev det inte. Vid det här laget vet vi alla varför.

Istället får vi uppmärksamma den här dagen digitalt! Det kommer en dag när vi åter får ses och odla vår gemenskap. Det får vi aldrig glömma.

Tidigare har ni fått ett utskick om hur en klimatsmart afton kan firas. I utskicket fanns också receptet på en läcker smörgåstårta. Vi hoppas ni har dukat upp med den! Medan ni avnjuter tårtan får ni ta del av två videohälsningar.

Recept på en klimatvänlig marthakväll


Marthaförbundets ordförande Andrea Hasselblatt har ordet. 

Ordna Snygg Beach-talko med oss!

Under sommaren 2022 vill vi på Marthaförbundet slå ett slag för Östersjön. Havet är vår gemensamma resurs - oavsett var vi är bosatta! Tillsammans med Österbottens Fiskarförbund, Ostrobothnia Australis r.f. och Håll Skärgården Ren uppmuntrar vi er alla att arrangera ett städtalko under året. Ni har säkert hört talas om Snygg Beach-talkon? För mer information kan ni kontakta Roosa Mikkola som fungerar som projektledare för vårt Östersjön 2.0-projekt.


Medlemmen i fokus

I år jobbar vi på Marthaförbundet under temat "Medlemmen i fokus". Under 2022 kommer strålkastarljuset att riktas mot det bästa vi har - våra medlemmar!

Därför är vi nu på jakt efter medlemmar som kan tänka sig att ställa upp på korta intervju och bilder. Artiklarna publiceras i Marthaförbundets olika kanaler - både i tryck och på sociala medier. Är du en fiskemartha? En anarkistmartha? En volontärmartha? En ekonomimartha? Eller kanske en stickmartha? Och samtidigt är villig att berätta din historia för oss? Då ska du höra av dig till oss! I år vill vi höra om era liv och era vardagar ute i Svenskfinland. Hör av dig till mikaela.groop@martha.fi så bokar vi tid för intervju!

Vi önskar er en härlig kväll!

Se alla artiklar