Släng brödet i pastasåsen istället för i komposten!

Släng brödet i pastasåsen istället för i komposten!

Biffen, du har designat Svinnkampens grafiska profil, berätta om hur du tänkte?

– Jag blev grymt glad över att bli ombedd att designa Svinnkampens image för jag tycker kampanjens idé är så himla bra! Jag började genast tänka på 50- och 60-talen då man respekterade råvaror, och saker överhuvudtaget, i stället för nutidens slit- och slängkultur. Dessutom är retrostil ju också så himla snyggt och sympatiskt. Precis som en Martha!

I dina illustrationer kan vi se sådant som ofta slängs i komposten – torkat bröd, ätbara delar av grönsaker, matrester. Om du själv slänger ätbar mat, vad är det i så fall som oftast hinner bli gammalt?

– Jag är skyldig till att ha en massa torrvaror i mitt skafferi som säkert gått ut redan 2004. Typ nån kakmix man köpt och sen glömt. Bröd är också sånt som ofta hinner bli gammalt men det är jag nuförtiden duktig på att undvika.

Ditt bästa tips för att undvika matsvinn i det egna köket?

– Just torrt bröd blir toppen som bas i pastasås! Gör en skön tomatsås och släng i torrt bröd och såsen blir superkrämig och god. Jag lagar också ofta mat som börjar som en massiv grönsaksgryta, sen blir den sås till pasta eller ris om man slänger i lite havregrädde och steker till nån bit Quorn, och till slut blir den en soppa.

Massor av marthapoäng till Biffen! Tagga dina bästa matsvinnstips under #svinnkampen.
Se alla artiklar