Skapa hållbara rutiner

Skapa hållbara rutiner

När du flyttar till ditt eget hem ökar ditt ansvar för att sköta både ditt boende och ditt studie- eller arbetsliv. Därför är det extra viktigt att ha koll på balansen mellan dessa olika delar av ditt liv. Genom att finna en balansgång ökar du samtidigt din framgång och ditt välbefinnande. Här är några tips:

Skapa en strukturerad veckoplan:

Organisera din dag med en tydlig tidsplan som inkluderar tid för studier, arbete, hushållssysslor, personlig tid och vila. Att ha en strukturerad rutin hjälper dig att undvika att känna dig överväldigad och ser till att du får tid för allt som är viktigt.

Planera och prioritera:

Identifiera vad som är viktigt och vilka mål du har för både studier, hem och arbete. Använd gärna en daglig eller veckovis att göra-lista för att hålla dig på rätt spår och undvika att känna dig överbelastad. Att kunna bocka av saker ökar även motivationen.

Ha effektiv studie- eller arbetstid:

Skapa en dedikerad plats för studier och arbete i ditt nya hem. Minska distraktioner genom att stänga av telefonen eller använda app-blockerare när du behöver fokusera.

Flexibilitet och anpassning:

Förstå att det kan finnas perioder när det privata i livet, studier eller arbete kräver mer av din tid och energi. Var öppen för att lyssna in ditt mående och vad som krävs i din vardag. Justera din tidsplan och dina förväntningar enligt behov.

Återhämtning:

Glöm inte bort att ta hand om dig själv. Planera in regelbunden tid för avkoppling, träning och sociala aktiviteter. Att vila och återhämta sig är avgörande för att undvika utbrändhet och orka med vardagen.

Fler artiklar på Flytta.fi

Ekonomi

En billigare sommar med familjen - vi tipsar om 6 gratisaktiviteter

Ekonomi | Ekologi

Vad betyder cirkulär ekonomi? Marthaförbundet förklarar!

Ekonomi

Maria Österåker: Pengakoll i telefonen är nyckeln till en bättre ekonomisk översikt

Ekonomi | Marthaförbundet

Dags att börja budgetera sommarens glassar och jordgubbar

Ekonomi | En euro i taget

Har vi tillräcklig digital ekonomisk kompetens?

Se mera
Se alla artiklar