Medlemsnytt oktober 2021

Medlemsnytt oktober 2021

Höstmörkret faller, men det stoppar inte marthorna! Nu ordnar vi utedag, funderar över vår konsumtion och fortsätter lära oss mera om kött.


https://www.facebook.com/event...

Kaffepanna
Kaffepanna i skogen

Vi har ett tiotal platser kvar till Expedition Martha!

Snart är det dags! Marthaförbundets aktiva utedag på Solvalla i Esbo närmar sig. Lördagen den 30 oktober mellan klockan 10-14 njuter vi av umgänge och frisk luft tillsammans. Intresset har varit stort. Anmäl dig nu om du vill ha plats!

Det finns olika banor med varierande svårighet och längd: Äventyret 3,5 km (utmanande rutt), Vardagen 2 km (lättillgänglig) och Boet (deltar i gemenskapen, utan rutt). Vi har sammanställt ett gäng roliga uppgifter – testa ditt marthakunnande och svara på frågorna i vår quiz eller delta i plastsorteringsstafetten! Vi har också en fotovägg där du kan fotografera dig med ditt sällskap. Marthaförbundet bjuder på lunch och kaffe utomhus. Evenemanget är kostnadsfritt.

Här kan du anmäla dig
Se över din konsumtion under Köpfri november

November månad har för många kommit att symbolisera en konsumtionsmånad med temadagar som Black Friday, Singles Day och Cyber Monday. På Marthaförbundet tänker vi tvärtom. Under vår kampanjmånad "Köpfri november" uppmanar vi alla att granska sina egna konsumtionsvanor.

Vi ska inte avstå från konsumtion, utan att istället fundera på hur vi kan påverka världen genom hållbara konsumtionsvanor. Vad ska vi göra för att bli smartha konsumenter som arbetar för en ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbar värld? I år kommer vi även att utlysa temaveckor med tillhörande utmaningar. Broschyren "Nya garderoben" utkommer med stilsmartha tips. Anmäl dig redan nu till våra föreläsningar! Fler hittar du som vanligt på martha.fi.

Hållbar konsumtion

Plastbanta hemmet

Barnkväll på Busholmen

Kursdeltagare i Marthaköket avnjuter vilda växter

Dags att ansöka om föreningsstödet!

Har din marthaförening eller krets en idé ni skulle vilja förverkliga? Då har ni årligen möjlighet att ansöka om föreningsstöd från Marthaförbundet. Den tidpunkten infaller just nu! Tänk på att allt som görs inom ramen för föreningsstödet ska ha en tydlig marthakoppling.

Precis som tidigare år bör stödet för år 2021 vara redovisat innan ni kan göra en ny ansökan.  Medel erhållna för år 2021 kan inte flyttas till år 2022. Ifall föreningen varit tvungen  att  avboka  evenemanget  som den erhållit stöd för ska föreningen betala tillbaka erhållen summa till Marthaförbundets konto .

Kontonummer: FI13 2001 1800 0309 29
Referens: Återbetalning av föreningsstöd år XXXX

Här kan du läsa mera om föreningsstödet


Se Marthaförbundets matkulturshow i efterhand

För att fira matkulturdagens 30 första år bjöd Marthaförbundet på en direktsänd liveshow i matkulturens tecken. Tryck på play-knappen för att se sändningen i efterhand.

Se sändningen på Facebook


Matkulturmagasinet finns på Issuu
Matkulturmagasinet finns på Issuu

Läs vårt nya matkulturmagasin digitalt

Visste du att matkulturmagasinet "Köttkunskap - från nos till svans" finns tillgängligt digitalt på Issuu? Om du vill ha ett fysiskt exemplar kan du beställa det i webbshopen på martha.fi.

Läs matkulturmagasinet på Issuu

Idéer och inspiration för temaprogram till marthamötet

Funderar du på program och temadagar för din krets eller förening? Ta då del av Marthas inspirationspaket. Avsikten med inspirationspaketen är att samla material som hänger ihop med ett visst tema, så att ni på ert marthamöte kan plocka ut just de bitar som passar er bäst. 

Marthas inspirationspaket: Skogen

Marthas inspirationspaket: Hållbart klädtänk

Marthas inspirationspaket: Tack för maten!

Roosa Mikkola gästar Strömsö
Roosa Mikkola gästar Strömsö

Save the dates

6.11 Marthaförbundets Roosa Mikkola medverkar i Strömsö
13.11 Nationella klädbytardagen
24.11
 Digitalt seminarium: Maskulinitetsnormer och psykisk hälsa
26.11
Köp ingenting-dagen
26.1
Världens största marthakväll

Läs mer om kommande evenemang.


Se alla artiklar