Marthaförbundet inbjuder till en lekfull kockduell: Kockataan ruotsiksi!

– Bra mat och sunda mellanmål ger sundare elever, säger Marthaförbundets projektledare Harriet Strandvik. Den insikten har styrkts av de goda resultat vi har uppnått i projektet Operation Skolmat, där syftet bland annat har varit att visa att det går att med små medel göra skolmaten mera attraktiv och hälsosam.

Som ett led i Operation Skolmat har Marthaförbundet bjudit in beslutsfattare och tjänstemän från olika politiska partier för att avgöra vem som är bäst på att laga mat på svenska. På 15 minuter anrättar de olika partierna en läcker maträtt medan representanter från press och medier agerar jury och domare. Efter kockduellen tillreder vi en måltid tillsammans och avrundar kvällen med en gemensam middag under vilken till exempel skolmatsfrågor kan diskuteras. Kockduellen går av stapeln i Sarlinska skolans undervisningskök.

Kom med och kocka!

Tid: Onsdag 14 april 2010, kl. 17.30–21.00
Plats: Sarlinska skolans undervisningskök, Skolgatan 16, 21600 Pargas

Program
Kl. 17.30 Presentation av projekt Operation Skolmat, projektledare Harriet Strandvik
Kl. 18.15 ”Kocki-sota”
Genomgång av kvällens meny och matlagning
Kl. 20.00 Middag

Vill du delta i kockduellen som publik och/eller delta i matlagningen samt måltiden som avslutar kvällen? Anmäl ditt intresse senast 13 april till harriet.strandvik@martha.fi eller gsm 044 280 6596. Ta med dig inneskor!

Mera information och frågor:
Harriet Strandvik
Projektledare och hushållslärare
Gsm 044 280 6596, e-post: harriet.strandvik@martha.fi

Se alla artiklar