• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Pizza med tomat och fisk

Pizza med tomat o fisk
Över 60 min

Ingredienser


4 pizzor


Pizzadeg

3 dl
fullkornsmjöl (exempelvis enkorn, spelt)
5 dl
emmersikt eller lantvetesikt
4 dl
vatten
1 tsk
torrjäst
1 tsk
salt
1 msk
olja

Pizza

350 g
tomat eller tomatkross
1
lök
1 msk
olja
basilika
salt, peppar
200 g
mozzarella
2
tomater
ca 250 g
fiskkonserv, exempelvis Järkisärki eller Luonnonkala

Pizzadeg


  1. Rör ihop alla ingredienserna. Knåda degen i 5–10 minuter tills den är elastisk. Täck och låt jäsa minst en timme, eller i kylskåp över natten.
  2. Lägg en pizzasten eller en ren ugnsplåt i ugnen. Värm ugnen så het som det går.
  3. Dela degen i fyra lika stora bollar. Kavla ut dem på en mjölad yta. Lägg pizzabottnen antingen på en bit bakplåtspapper eller på en mjölad pizzaspade.
  4. Tillred fyllningen till pizzan.

Pizza


  1. Finhacka och fräs lök tills den mjuknat. Lägg i hackad tomat eller tomatkross, krydda med basilika, salt och peppar. Låt småkoka i cirka 10 minuter, låt svalna.
  2. Skiva tomat och mozzarella. Bred tomatsås över pizzan, lägg sedan på tomat och mozzarella, toppa slutligen med fisk.
  3. Överför pizzan försiktigt på den heta ugnsplåten. Grädda på full värme i cirka 10 minuter, tills pizzan fått fin färg och mozzarellan bubblar.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Vår
  • Sommar
  • Höst
  • Vinter
  • Måltid
  • Middag
  • Maträtt
  • Ugnsrätt
  • Pizza & smörgåsar
  • Huvudråvara
  • Spannmål
  • Kulturspannmål
  • Fisk
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Pizza med tomat o fisk

Detta kan intressera dig

Vaska tovad

Ge nytt liv åt din gamla tröja – skapa en trendig väska

Har du gamla ylleplagg som har tovats i tvätten eller ärvda tröjor som bara ligger och samlar damm? Här är en steg-för- steg-guide för att ge dem nytt liv som en väska!

Hushåll
D2 A1159web

Frögranola

Recept
D2 A4386web

Ungmarthas sportlovsläger 2025

Upptäck glädjen i köket på sportlovet! I Helsingfors, Åbo och Vasa arrangeras även i år tre dagars sportlovsläger.

UngMartha

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsstöd
  • Föreningsteknik
  • Karta över marthaföreningar
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Frågor & Svar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet