En händelserik marthahöst

En händelserik marthahöst

I skrivande stund är det två veckor sedan jag öppnade dörren till vårt kansli i Böle i Helsingfors och påbörjade mitt nya arbete som verksamhetsledare för denna genuina martharörelse. Mottagandet har varit väldigt positivt såväl från enskilda centralstyrelsemedlemmar som från mina engagerade medarbetare på kansliet.

Det verkar sjuda av aktivitet och energi – både ute på fältet, bland många aktiva marthaföreningar och kretsar, men också här på kansliet. När vi hade planeringsdag förra veckan med hela personalen räknade vi fram till nästan hundra olika evenemang och aktiviteter fram till jul.

De kampanjer och projekt som är på gång är bland annat den ack så aktuella Svinnkampen, men också Tack för maten!, Vi och vår baby och Hantera vardagen ligger precis i tiden och är precis det komplement som samhället av i dag behöver. Martha har rätt puls, det kan vi alla vara stolta över.

I år har hittills hela 502 personer valt att skriva in sig som medlemmar hos oss, Marthaförbundet. Antalet är glädjande stort. Hur vi tar hand om och välkomnar den nya medlemmen är viktigt. Vi ska vara en inkluderande organisation, där det är högt till tak och brett mellan väggarna – eller som en av mina medarbetare uttryckte det härom dagen – inga väggar alls – kanske? En medlemsvärvningskampanj är för tillfället ”under tankemössan”. För visst vore det roligt att komma upp till över 10 000 medlemmar igen? Om DU har åsikter och idéer om hur vår medlemsvärvningskampanj ska se ut – ta gärna kontakt med mig eller någon annan på kansliet!

I ett samhälle som i dag genomsyras av en hård och alltmer intolerant, och ibland till och med främlingsfientlig, atmosfär behövs det helt klart en motvikt. En välkomnande positiv attityd och ett vänligt förhållningssätt gentemot medmänniskan är viktig – kanske i dag viktigare än på länge. Jag vill tro att vi marthor har rätt attityd och förhållningssätt och kan göra åtminstone en liten insats för ett mer inkluderande förhållningssätt i vårt land.

Vårt förbund är tillräckligt stort för att göra skillnad och höras. Hur och på vilket sätt får vi fundera vidare på – tillsammans.

Vi är i gång – och redo att kavla upp ärmarna för en mera inkluderande atmosfär – visst? En riktigt aktiv och inspirerande början på denna höst önskar jag er alla!

Text: Gilla Granberg, verksamhetsledare

Se alla artiklar