• Kontakt
  • Om oss
  • Evenemang
  • För föreningar
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Stöd oss
  • Marthashop
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
Sök
Engagera dig Bli medlem
Stäng
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Aktuellt
  • Material
  • Marthashop
  • Om oss
  • För föreningar
  • Projekt & Kampanjer
  • Evenemang
  • Kontakt
  • Engagera dig Bli medlem

Pizza med svamp och blåbär

Pizza med svamp och blåbär
Över 60 min

Ingredienser


4 pizzor


Pizzadeg

3 dl
fullkornsmjöl (exempelvis enkorn, spelt)
5 dl
emmersikt eller lantvetesikt
4 dl
vatten
1 tsk
torrjäst
1 tsk
salt
1 msk
olja

Pizza

350 g
tomat eller tomatkross
1
lök
1 msk
olja
basilika
salt, peppar
ca 300 g
svamp, exempelvis karljohan eller champinjon
200 g
mozzarella
en handfull
färska blåbär

Pizzadeg


  1. Rör ihop alla ingredienserna. Knåda degen i 5–10 minuter tills den är elastisk. Täck och låt jäsa minst en timme, eller i kylskåp över natten.
  2. Lägg en pizzasten eller en ren ugnsplåt i ugnen. Värm ugnen så het som det går.
  3. Dela degen i fyra lika stora bollar. Kavla ut dem på en mjölad yta. Lägg pizzabottnen antingen på en bit bakplåtspapper eller på en mjölad pizzaspade.
  4. Tillred fyllningen till pizzan.

Pizza


  1. Finhacka och fräs lök tills den mjuknat. Lägg i hackad tomat eller tomatkross, krydda med basilika, salt och peppar. Låt småkoka i cirka 10 minuter och låt svalna en aning.
  2. Bred ut tomatsås på pizzabottnen. Skär svampen och skär eller riv mozzarellan i tunna skivor och lägg ovanpå, toppa med några blåbär.
  3. Överför pizzan försiktigt på den heta ugnsplåten. Grädda på full värme i cirka 10 minuter, tills pizzan fått bra med färg och mozzarellan bubblar.

Kategorier

  • Recept
  • Säsong
  • Sommar
  • Höst
  • Måltid
  • Middag
  • Maträtt
  • Ugnsrätt
  • Pizza & smörgåsar
  • Huvudråvara
  • Spannmål
  • Kulturspannmål
  • Svamp
  • Bär
  • Dela på Facebook
  • Dela på Twitter
Pizza med svamp och blåbär

Detta kan intressera dig

Marthas julmat – här hittar du alla klassiska julrecept!

Här hittar du alla klassiska recept som hör julen till - från julig frukost till julens svinnmat. Låt tradition och nytänk mötas på ditt julbord med receptbankens bästa julbitar.

Hushåll

De mest hållbara julklapparna kräver en stunds eftertanke

Julen närmar sig och med den funderingar på årets julklappar. Vem ska få julklappar, vad, hur många, vad får de kosta, och vem i familjen ansvarar för att införskaffa dem? Som på så många andra om...

Ekonomi

Lucka 14: Ungmarthas julkalender

Den här granservetten är perfekt för juldukningen. Vem vill inte mötas av en miniatyrgran när man sätter sig till bords?

UngMartha

Följ Martha
på sociala medier

  • Kontakta oss
  • Finlands Svenska Marthaförbund r.f.
    Medelhavsgatan 14 C 00220 Helsingfors
  • 044 402 6884
  • Om oss
  • UngMartha
  • Projekt & Kampanjer
  • Bli medlem
  • Rådgivning
  • Tidskriften Martha
  • Styrelsen 2025–2027
  • Historik
  • Inspiration
  • Smartha tips
  • Recept
  • Hem & Hushåll
  • Evenemang
  • Nyheter
  • Marthashop
  • Video
  • Marthapodden
  • För föreningar
  • Marthaförbundets förtjänsttecken
  • Föreningsstöd
  • Föreningsteknik
  • Karta över marthaföreningar
  • Marthaförbundets integritetspolicy
  • Marthaförbundets cookiepolicy
  • Frågor & Svar
  • Kontakt
  • Pressmaterial
  • Marthaförbundets faktureringsuppgifter
  • Mötesrum Victoria
  • Våra projekt
  • Alla ut med Martha
  • Hantera vardagen
  • En euro i taget
  • Flytta hem
  • Den finlandssvenska matkulturdagen
  • Integritetspolicy
© 2025 Marthaförbundet