Ekonomirådgivarens sluta slösa-tips

Varför behövs Sluta slösa-veckan?
För att påminna om vikten av att tänka på miljön och en hållbar livsstil. Vi stannar i allmänhet upp i samband med "dagar" och jippon av det här slaget, men vi måste få information om dem.

På vilket sätt uppmärksammar du själv Sluta slösa-veckan?
Främst genom att informera om den, t.ex. på min blogg janine.marthabloggen.fi. Jag skall också delta i jippot Kierrätystehdas på Kabelfabriken, mera info på kierratystehdas.fi.

Har du några praktiska tips för att sluta handla i onödan?
Planera dina inköp, både de dagliga och större inköp. Utsätt dej inte i onödan för frestelser. Bestäm dej för köpstopp för en kortare eller längre tid.

Hur gör man för att undgå frestelser och undvika onödig konsumtion?
Då det gäller mat är det viktigaste att inte slänga mat utan att planera så att allt går åt. Andra tips är att gå mer sällan till butiken, att äta något före du går till butiken så du inte är hungrig och att följa din planerade inköpslista.

Då det gäller andra inköp, fundera om du faktiskt behöver det eller till och med om du inte kan leva utan det och om du kommer till att du inte kan det, så kan du ytterligare fundera på andra alternativ, som att uppskjuta inköpet, hyra, låna, köpa tillsammans med någon eller köpa begagnat.

Se alla artiklar