Världsrekord slås på torsdag – Världens största marthakväll samlar tusentals marthor 

Världsrekord slås på torsdag – Världens största marthakväll samlar tusentals marthor 

Marthor i hela Finland samlas på torsdagen den 31 januari, klockan 17–19, på olika håll i landet för att fira tillsammans. På menyn finns årets jubileumsskål samt en jubileumstårta speciellt framtagen för årets evenemang.

Jubileumsårets tema är En fungerande vardag tillhör alla. Eva Biaudet, som också är martha, fungerar som jubileumsårets beskyddare.

– Jag kan bara uttrycka min stora beundran och respekt för Marthornas ihärdiga arbete för en bättre vardag och gemenskap mellan kvinnor. Marthorna har genom frivillig verksamhet under 120 år delat inspiration och kunskap kring vardagsutmaningar, som varit angelägna just i tiden. I dag handlar det ofta om miljövänliga val i hem och samhälle samt om hur vi med enkla medel kan finna mer glädje i vardagen. Små steg gör stora avtryck, säger Biaudet.

Marthorna intar Senatstorget i Helsingfors
Jubileumsårets andra höjdpunkt är Marthatorget som ordnas den 14 september på Senatstorget i Helsingfors. Då samlas marthor från hela landet för att träffa varandra samt visa bredden på verksamheten för torgets besökare. Torget kommer att erbjuda också besökarna en möjlighet att lära sig mer om och testa allt från matlagning till återvinning. Samarbetspartners på torget är Yle och tv-programmet Strömsö.

För mer information:
  • Jubileumsåret: www.martha.fi/sv/start/martha120
  • Jubileumsårets koordinator Micaela Röman, micaela.roman@martha.fi, 050 356 4548
  • Marthaförbundets verksamhetsledare Annika Jansson, annika.jansson@martha.fi, 050 302 3363
Se alla artiklar