Sommarhälsning från Marthaförbundet

Sommarhälsning från Marthaförbundet

Den härliga sommaren är här! Vi förbereder oss för Prideparaden i Helsingfors 29.6 samt blickar framåt mot höstens jubileumsgudstjänst i Åbo 8.9 och Marthatorget i Helsingfors 14.9. Mycket annat är också på gång inom Marthaförbundet, gå in på evenemangskalendern för senaste nytt!

Martha i Pridetåget 29.6

Häng med på Prideparaden i Helsingfors tillsammans med Marthaförbundet och Marttaliitto lördagen den 29 juni! Vi träffas på Senatstorget på en förutbestämd plats i tåget, bakom Lidl:s lastbil, som är nummer 7 i ordningen i paraden. Pridetåget startar klockan 12 från Senatstorget och rör sig mot Alexandersgatan, svänger ut på Mannerheimvägen och rör sig sedan utefter Kaserngatan mot Brunnsparken.

Frågor? Kontakta projektkoordinator Ida Haapamäki, ida.haapamaki@martha.fi.

Högtidsgudstjänst i Åbo domkyrka 8.9

I höst fortsätter jubileumsfestligheterna med en gudstjänst i Åbo domkyrka söndagen den 8 september klockan 10–11. Marthagudstjänsten direktsänds i Yle TV1 och Yle Radio 1. Radiosändningen går också ut på Yle Vega med början från klockan 13.03. Mässan direktströmmas på nätet via Virtuaalikirkko, där den även kan ses i efterhand.

  • liturgi Hilkka Olkinuora
  • predikan Marianne Heikkilä och Maria Sundblom Lindberg
  • förbön Mia Bäck och Mika Mäntyranta
  • kantor Jukka Pietilä
  • orgel Markku Hietaharju
  • domkyrkans kammarkör Nova, dirigent Jukka Pietilä
  • Marttakööri Turuust!, dirigent Arja Lyly
  • manskören Naskalit, dirigent Tommi Saalas

Efter gudstjänsten serveras kyrkkaffe på Domkyrkotorget. Deltagarna har dessutom möjlighet att besöka en utställning med marthadockor i Galleri Brinkala vid Gamla Stortorget. Utställningen öppnar klockan 13.

Marthatorget i Helsingfors 14.9

Vardagsinspiration, svamputställning, inhemsk fisk, hemlagade sylter och safter, färskt bröd, naturkosmetik och mycket mer. Välkommen på Marthatorg på Senatstorget i Helsingfors lördagen den 14 september klockan 10–16!

Förhandsbokning för grupper

På Marthatorget kan du också njuta av läcker och närproducerad mat tillsammans med de övriga torgbesökarna. För en smidigare servering, beställ gärna lunchen för större grupper på förhand via denna länk. Anmälan är bindande och du faktureras i efterhand av restaurangen. Till slutsumman tillkommer en faktureringsavgift om 13 euro per beställning. Vid bokningar för grupper på minst 20 personer ingår en gratis lunch. Förhandsbeställningarna bör göras senast inom augusti månad. Observera att bokningslänken för dig till Marttaliittos hemsida.

Vill du hjälpa till?

Vill du ställa upp med ett par timmar av din tid på lördagen? Det handlar om att hjälpa till med diverse enklare arbetsuppgifter under dagen. För att underlätta de praktiska arrangemangen, önskar vi att du anmäler dig på förhand genom formuläret som du hittar här. Välkommen med!

Onsdagen den 4 september klockan 17–19 arrangeras ett öppet utbildningstillfälle i Helsingfors för alla dem som är med och bidrar med sin insats. Tillfället går på finska och tolkas till svenska. Närmare uppgifter om platsen hittar du i augusti månads medlemsbrev, som utkommer 22.8.

Lär er mer om digitala verktyg

I samarbete med Folkhälsan erbjuder Marthaförbundet kursen Resan till Digitalien för distrikt, föreningar och kretsar. Kursen är riktade till de med inga eller lite förkunskaper i det digitala.

Under kursen närmar vi oss det digitala genom olika intressen utan att fästa oss för mycket på digital teknik. Ifall du gillar matlagning och bakning, friluftsliv, hälsa och natur, kultur, resor och språk, hantverk och teknik – då ska du delta! Det enda du behöver ta med dig är någon form av smarttelefon, platta eller bärbar dator.

Intresserad? Kontakta organisationskoordinator Jessica Åhman, jessica@martha.fi.

Skön sommar!

Marthaförbundet håller sommarstängt i juli

Under juli månad håller Marthaförbundets personal sommarledigt. Även Marthashopen är stängd från och med midsommar. Vi är åter på plats i augusti.

Se alla artiklar