Sittunderlag av gamla jeans

Sittunderlag av gamla jeans

Ett par avlagda jeans, en gammal stickad tröja och en sliten bomullsskjorta förvandlas med lite sykunskap till ett sittunderlag för utflykten.

Material: Ett par avlagda jeans, en avlagd stickad tröja, en avlagd bomullsskjorta


Gör så här

  1. Klipp bort sömmen längst ner på jeansen, klipp av benen i 30 cm långa bitar.
  2. Sy ihop ”benbitarna”, sömmarna räta mot räta (enklast med den tunnare sömmen) och sy ihop från insidan (man kan vara tvungen att sy från båda öppningarna) så att du får två hopsydda rör.
  3. Klipp ut bitar av tröjan, lika stora som ”benbitarna”, de placeras inuti ”benen”.
  4. Sprätta loss byxlinningen, sy ihop den sprättade delen (eller klipp bort linningen från byxorna) använd knappen och knapphålet (linningen räcker till flera sittunderlag).
  5. Klipp till linningen till en lagom lång del som placeras på sittunderlaget, sy några stickningar på underlaget så att tröjdelen hålls på plats, vid ena stickningen sys linningen fast.
  6. Klipp snedremsor av bomullskjortan, de klipps snett över skjortan, i en cirka 4 cm bred remsa, skarva om det behövs, vik sedan in kanterna mot mitten och stryk remsan.
  7. Sy fast snedremsan på de råa kanterna på sittunderlaget och på den råa kanten av linningen (går också att sicksacka kanterna om man tycker det är enklare) sy ett nytt knapphål eller sy fast en ny knapp, beroende på vilken del av linningen du använt.
Se alla artiklar