Så kan du hjälpa

Så kan du hjälpa

Här har vi samlat länkar till och artikeltips om hur du kan stödja människor på flykt. Ta också reda på vad du kan göra i din egen kommun för dem som behöver hjälp.

Ge av din tid

Ge av din tid och anmäl dig som frivillig till Röda korset. Gå på en promenad, tillred mat tillsammans, gå till butiken, spela fotboll etc. Anmäl dig här: www.punainenristi.fi/vapaaehtoiseksi.

Övriga tips från Röda korset om hur du kan hjälpa asylsökande hittar du här: https://www.rodakorset.fi/nyheter/20150904/tre-satt-att-hjalpa-asylsokande​

Donera bruksföremål
Röda korsets lokalavdelning i Vasa tar emot speciellt bruksföremål till hemmet (t.ex. kärl, köksredskap, gardiner), lakan, handdukar, leksaker och cyklar för barn på torsdag och fredag denna vecka (10 och 11.9), läs mera i facebookeventet.

Sticka sockor för asylsökande

Bli vänfamilj
Är du intresserad av att bli vänfamilj, läs exempelvis den här artikeln (Sevendays) eller den här (HBL) om hur det är att bli vänfamilj.

#suomisayswelcome picknickdemonstration
Att bli flykting är inte ett val, det är ett måste. Flyktingar har inget hem, land eller alternativ. Låt oss ge dem en möjlighet att andas ut en stund, låt oss hälsa dem välkomna till Finland genom att ordna en picknickdemonstration på lördag. Så säger man på facebooksidan för initiativet #suomisayswelcome i Helsingfors på lördag 12.9, läs mera här.

Gruppen Refugee Hospitality Club samlar information om vad du kan göra för att hjälpa. Sök även lokala initiativ via exempelvis Facebook. ​

Gör en penningdonation för människor på flykt:

Se alla artiklar