Pressmeddelande: Garderobenveckan 18–24.4

Pressmeddelande: Garderobenveckan 18–24.4

Veckan utmynnar i den internationella Klädrevolutionsdagen 24.4, som för tredje gången uppmärksammas på årsdagen av kollapsen av textilfabriken Rana Plaza i Bangladesh 24.4.2013, med förödande följder. Över tusen av fabriksarbetarna dog och över tvåtusen skadades.

Klädrevolutionsdagen synliggör textilernas ursprung
På Klädrevolutionsdagen uppmanas textil- och klädbranschen att berätta för konsumenterna om produktionsprocessen, varifrån klädmaterialen härstammar och om textilarbetarnas arbetsvillkor. Gå med i rörelsen genom att klä dig avigt för dagen och i sociala medier ställa modeindustrin frågan "whomademyclothes". På det här viset kan vi tillsammans visa att vi som konsumenter vill veta var våra plagg är gjorda och av vem. Använd taggarna #klädrevolutionsdagen #whomademyclothes #garderoben.

För mera information om Garderoben-veckan, kontakta Anita Storm, ekologirådgivare, tfn. 044 735 4975, anita@martha.fi.


Marthaförbundet vill med projektet Garderoben lyfta fram miljösmartha sätt att klä sig för att minska konsumtionen av så kallade slit-och-släng-kläder, och sålunda även minska den totala mängden textilavall, Vi önskar att allt fler människor intresserar sig för plaggets ursprung och andrahandsvärde, och väljer plagg som är av god kvalitet och värda att vårda och reparera för att hålla riktig, riktigt länge.

Se alla artiklar