Ny poddserie: Prata pengar-podden behandlar vardagsekonomi ur alla vinklar

Ny poddserie: Prata pengar-podden behandlar vardagsekonomi ur alla vinklar

Hur fungerar pensionssystemet? Vad ska jag tänka på när jag flyttar hemifrån? Hur fyrkdejtar man? I Marthaförbundets poddserie Prata pengar-podden blandas vardagstips, ny kunskap och inspiration.

Under 2022 kommer Marthaförbundet ekonomirådgivare Katharina Jägerskiöld och Matilda Hassel djupdyka in i vardagsekonomins värld. I sin poddserie i 20 delar kommer ekonomirådgivarna att diskutera pengar och ekonomi ur olika synvinklar. 

– Livet för med sig både planerade och oförutsägbara händelser, men genom att ha tillräcklig kunskap om hur vi ska hantera vardagsekonomin kan vi alla förbereda oss på dessa. Och framför allt känna att vi har kontroll över våra pengar livet ut, berättar Matilda Hassel.

Syftet med Prata pengar-podden är att sprida baskunskap i privatekonomi och hantering av vardagsekonomiska företeelser. Podcasten strävar efter att vara en förebild i Marthaförbundets vision om att ”Våga prata pengar”.

–  Podden riktar sig till unga vuxna eftersom det är oftast är i den åldern som vi bygger grunden till en hållbar privatekonomi, säger Katharina Jägerskiöld.

Varje avsnitt kryddas också av tankar från Jägerskiölds och Hassels egen vardag. 


Här kan du lyssna på Prata pengar-podden.


– Även om det står samma titel, "ekonomirådgivare", på våra visitkort så lever vi ändå väldigt olika vardagar privat. Det här återkommer vi ofta till. Vilka tankar väcker vardagsekonomin hos en barnlös sambo i Vasa och en småbarnsförälder i Helsingfors? Våra olika perspektiv bidrar till intressanta diskussioner i varje avsnitt, säger Hassel.

– Oavsett om man känner sig ung eller gammal så utlovas det inspiration att ta tag i sin vardagsekonomi, fortsätter Jägerskiöld.

Idén bakom podden startade redan 2021 när duon släppte tre pilotavsnitt: Konsumtionsvanor, Ta kontrollen över ekonomin 2022 och Våra bästa spartips. Responsen på pilotavsnitten var positiv och poddserien fick en fortsättning. Tack vare understöd från Aktiastiftelser i Svenskfinland kommer 20 nya avsnitt bandas in under året.

Under hösten  kommer Katharina Jägerskiöld och Matilda Hassel också ordna regelbundna livesändningar på Marthaförbundets Instagram där de fortsätter ta pulsen på aktuella teman och följarna även har möjlighet att ställa frågor. Därtill kommer även hösten kickstartas med en livepodd i Vasa. Håll utkik i evenemangskalendern för att delta i evenemanget!

Har du frågor, eller önskemål på teman som Katharina och Matilda ska tala om i podden? Maila oss på ekonomi@martha.fi – vi tar upp dina önskemål och frågor anonymt!

Prata pengar podden genomförs med understöd av:
Aktiastiftelsen i Esbo-Grankulla
Aktiastiftelsen i Helsinge
Aktiastiftelsen i Pörtom
Sparbanksstiftelsen i Sjundeå
Aktiastiftelserna i Vasa


Se alla artiklar