Möt Martha i mars ? Marthafeminism i luften

Programmet i Vasabygden:

Onsdagen 5.3
Vasabygdens marthadistrikts årsmöte kl 18.00 på Restaurang Berneys i Replot med utnämning av året Kvinnogärning. Efter mötet kommer Fredrika Runebergstipendiaten, prästen Maria Sundblom Lindberg att tala under rubriken ”Hjärta, smärta och simultankapacitet – en tredimensionell kväll om kvinnoliv”. Mera information ger Susanne Karlsson per e-post: susanne.karlsson@folkhalsan.fi eller per telefon på numret 050 469 25 50.

Torsdagen 6.3
Rådgivarna och M-klubben kommer under dagen att besöka både ungdomsverkstaden Föregångarna, Vasa svenska församlings mamma-barn grupp och Hankmo skola med föreläsningar om ekonomi och ekologi, kost för småbarnsfamiljer samt praktisk matlagning.

Kl. 13-17 ordnas en Temadag om våld i nära relationer i Trefaldighetskyrkans krypta i samarbete med Kyrkans central för det svenska arbetet (KCSA), Vasa svenska församling och Svenska studiecentralen.

Kl. 16-18 ordnar vi på Marthabyrån, Sandögatan 6 en workshopseftermiddag. Kom och fråga allt du vill veta om medlemsregistret av vår kansliassistent Helena Halme. Informationschefen Jessica Jensen hjälper er att bygga en egen hemsida för er förening under distriktets och Marthas hemsida. Dessutom har ni möjlighet att ge ris och ros åt förbundet med verksamhetsledaren och organisationsplaneraren – hur skulle ni vilja att förbundet skall verka?

Kl. 18.30-21 fortsätter vi på samma plats med Martha Drop-in. Då finns nästan hela personalen på plats och rådgivarna kommer att berätta om aktuella projekt som Lev Lite Lättare och kvinnans personliga ekonomi. Vår nya broschyr Kvinnor och Kemikalier, färsk från tryckpressarna, kan du plocka åt dig samtidigt som du hör mera om ämnet.

Forts…
Fredagen 7.3

Kl. 11-12 blir det Fråga Martha på Radio Vega. Då kan man ringa in och prata med våra rådgivare, de kan svara på det mesta om de kemikalier vi smörjer in oss med, om den personliga ekonomin, om mat och hushållsfrågor och mycket annat. Annika Cleo sitter med i studion under slutet av timmen och berättar om projektet ”Kärlek och vägarna den tar…” och kvällens musikteaterföreställning ”Älska mig”.

Kl. 10.00 Musikteaterföreställningen Salias saga spelas för Vikinga skola.

Kl. 12-14 ”Jag har inga fördomar, men….” En föreläsning om fördomar vi besitter för väneleverna i Borgaregatans skola.

Kl. 19.00 spelas musikteaterföreställningen ”Älska mig!” med efterföljande paneldiskussion i Övningsskolans auditorium.


Lördagen den 8 mars 2008 – Kvinnodagen

På lördagen firar vi Kvinnodagen kl. 10-13 tillsammans med Kristin Kaspersen på Academill, Strandgatan 2. Förbundsordförande Katarina Rejman och distriktsordförande Susanne Karlsson inleder med välkomstskål och -hälsning, sedan tar Kristin över ordet för att tala om kvinnolivet, om hur hon balanserar jobb och familj samt hur man kan vårda sitt inre och yttre på ett bra sätt.Närmare information:

Frida Pihlajaniemi
Organisationsplanerare
frida@martha.fi

Camilla Pihlgren
Regional verksamhetsledare
camilla.pihlgren@martha.fi

Susanne Karlsson
Distriktsordförande
susanne.karlsson@folkhalsan.fi
040 715 15 79 050 517 29 58 050 469 25 50
Se alla artiklar