Medlemsnytt i mars

Medlemsnytt i mars
Bästa martha,
Dagarna ljusnar och jag kan redan känna att våren knackar på dörren. Det betyder bland annat förbundets vårmöte i maj – du har väl kommit ihåg att anmäla dig till mötet? Ett fint program är att vänta i Åbo.

Innan dess blir det påsk, och jag vill tipsa om de fina påskrecept du kan hitta i receptbanken på recept.martha.fi.

Under påsken hoppas jag att du hinner dela med dig av din vardagskunskap till unga personer i din närkrets och registrera din gärning på www.jojagkan.fi. Fina vinster delas ut bland alla som deltar!

Soliga hälsningar!

Annika Jansson,
verksamhetsledare

Kom med i #jojagkan-kampanjen!
Vi utmanar dig att hjälpa en ung person med enkla vardagssysslor! Berätta sedan om de färdigheter du har lärt ut på kampanjsajten www.jojagkan.fi eller med ett textmeddelande till numret 050 339 0494. Bland dem som har anmält sig lottar vi varje månad ut åtta produktpaket och dessutom, efter avslutad kampanjperiod, fyra presentkort till kurser som de huvudansvariga rådgivningsorganisationerna ordnar. Så häng med! Tipsa också dina vänner om kampanjen och hjälp oss att nå slutmålet på 10 000 vardagsgärningar! Vill du delta i kampanjen på sociala medier, använd taggen #jojagkan2018.
Anmälan till Marthaförbundets vårmöte
Ännu hinner du anmäla dig till Marthaförbundets vårmöte i Åbo! Det gör du genom att fylla i vårt elektroniska formulär senast 23.3.2018. Själva vårmötesprogrammet och information om logimöjligheter hittar du i evenemangskalendern.
Ungmarthas sommarläger
Flera av Ungmarthas populära sommarläger för barn i skolåldern är fullbokade, men fortfarande finns några lägeralternativ kvar. På ungmartha.nettilomake.fi hittar du elektroniska anmälningsblanketter till alla läger.
Sommarkonferens i Mariehamn 16–18.8.2018
I år står Marthaförbundet som arrangör för NKF:s sommarkonferens, temat är trygghet i vardagen. Information om program samt prisuppgifter finns i evenemangskalendern. Bindande anmälningar till utvecklingschef Petra Högnäs, petra.hognas@martha.fi, tfn 044 280 6609, senast 30.4.2018.

Bli fisksmarth!
I vår kör förbundet i gång ett fiskprojekt i Österbotten. Tillsammans med nyanlända finländare får marthor lära sig mera om så kallad smartfisk. Under fyra kvällar lär vi oss hantera fisk, testa nya recept och får pröva på att lägga nät och använda kastspö. Alla kvällar avslutas med en gemensam måltid, inga förkunskaper behövs. Kurser ordnas i Malax, Jakobstad och Kristinestad. Redan 26.3 är det dags för det första tillfället, först ut är Malax. Är du martha i Malax är du varmt välkommen på kurs! Bjud gärna in nyfinländare i din kommun. Kurstillfällena är avgiftsfria för deltagarna. För mera information, kontakta Petra Högnäs, petra.hognas@martha.fi, tfn 044 280 6609.
Utebliven medlemstidning?
Har du blivit utan din medlemstidning? Kontakta ekonomiassistent Marika Danielsson, marika.danielsson@martha.fi, tfn 044 735 4971, så kontrollerar hon dina adressuppgifter i förbundets medlemsregister. Stämmer uppgifterna, ber hon dig göra en felanmälan till postens kundservice på numret 0200 27 100.

Matglad påsk!

I receptbanken hittar du de bästa hemlagade läckerheterna för ett smakfullt påskfirande.

Detta nyhetsbrev skickas till alla medlemmar i Marthaförbundet som har en fungerande e-postadress. Mera information hittar du i tidskriften Martha, som nästa gång utkommer 11.4.2018, samt i evenemangskalendern.
Se alla artiklar