Medlemsnytt: December 2019

Medlemsnytt: December 2019

Julsäsongen är i full gång och i Marthavärlden avrundar vi jubileumsåret och ser fram emot en händelserik vår.

Bästa medlem i Marthaförbundet...

Vilket fantastiskt jubileumsår vi har bakom oss!

Världens största marthakväll, jubileumsårsmötet, jubileumsgudstjänsten och Marthatorget på Senatstorget är bara några av de händelser som kantat feståret och blivit till varma minnen. Många fina produkter har lanserats under året; jubileumstidningen, brickor och skärbräden, broschyrer om både ägg och picknick och mycket mer. Många har även firat i det egna distriktet eller den egna föreningen. Jag hoppas innerligt att ni njutit lika mycket som jag av årets olika festligheter.

Efter ett så lyckat jubileum känns det hoppfullt att blicka framåt. En ny treårsstrategi har godkänts och organisationsutvecklingen har tagit ett stort steg framåt i och med det principbeslut om en lättare organisationsstruktur som fattades på höstmötet.

Jag är ödmjukt tacksam för att du valt att vara en del av i vår fantastiska marthagemenskap – en gemenskap som skapar gott för våra medmänniskor. Vårt arbete för ” En bättre värld en vardag i taget” känns mer angeläget för var dag som går.

Låt oss lugna oss i adventstid, ta hand om våra nära och kära, ge av vår tid och dela den kunskap vi har med varandra.

Jag önskar er alla en riktigt God Jul!

Annika Jansson, verksamhetsledare

Julakuten är tillbaka

Är receptet på morotslåda spårlöst försvunnet? Vidbränd julgröt, för salt skinka, fläckar på julduken? Den 16–18 december klockan 13–15 är Marthaförbundets rådgivare på plats och svarar på alla slags julfrågor. Du når julakuten på numret 044 402 6883 eller genom att skriva till hushall@martha.fi. Du kan också ställa frågan via Facebook:facebook.com/marthaforbundet eller Instagram: @marthaforbundet.

Undrar du var du annars når oss på Marthaförbundet? Alla kontaktuppgifter finns på martha.fi/kontakt

Månadens tips: Koka julgröt utan stress

Risgrynsgröten kräver en timmes ostörd koncentration vid spisen. Fel! Vi listar tre smarta sätt att göra tomtegröt utan stress. Kanske blir din nya favorit gröten som lugnt får mogna inlindad i en filt? Läs tipsen här!

Julklappar i Marthashopen

Marthashopen bjuder på några fina erbjudanden inför julen. 

Ungmarthas julkalender

Du har väl inte missat Ungamarthas mysiga julkalender? En ny lucka öppnas varje dag med juliga tips, recept och pyssel. Följ med i väntan på ungmartha.fi eller på Facebook: facebook.com/ungmartha eller Instagram: @ungmartha. 

Du har väl inte missat Jonas Sundströms senaste kolumn om "hempositivitet"? Läs den här!

Nytt från Marthapodden

Två nya poddar med ekonomitema finns ute på martha.fi. 

Save the dates i vår

  • 22.1 Öppen kurs i Marthaköket: Fermentering av grönsaker
  • 24-25.1 Educa-mässan 
  • 26.2-11.4.2020  Ekofasta
  • 23.3 Global Money Week startar
  • 25.4 Vårmöte i Nykarleby
  • 19.5 Martha på väg i Österbotten 
Se alla artiklar