Matkulturdagen 9.10.2007

År 2007 var också några skolklasser inbjudna - följden av ett spirande nytt samarbete med Svenska nu. Tanken är att hushållsläraren och läraren i svenska i de finskspråkiga skolorna tillsammans uppmärksammar dagen och av oss får material, Matkulturbroschyren, att jobba kring.

Massor av människor stack sig in för att se vad som pågick och en hel del inbjudna gäster tog sig också tid att komma och stifta närmare bekantskap med kål i olika former. Det var alltså varmt, stökigt och roligt. Som extra bonus blev flera teaterbiljettshoppare också intresserade, vi skrotade minst fem fördomar om kål.

Våra egna hushållsrådgivare Elisabeth Eriksson och Solveig Backström svarade kunnigt och villigt på alla kvistiga kålfrågor som uppstod under dagen.

Kockarna Louise Mérus och Jonas Hoffsten hade tillrett smakprov på bl.a. kålsushi, surkålssmörgåsar med kalkon, små läckra skålar med passerad blomkål, bräserat vinteräpple och pumpafrön, och mycket annat gott. På publikens begäran kommer recepten att finnas på denna hemsida inom kort.

Den finlandssvenska matkulturdagen uppmärksammades bl.a. av Ylen Aikainen (och den vägen också flera lokalradiostationer, speciellt på finskt håll) och Radio Extrem.

Se alla artiklar