Marthaförbundet väljer ny ordförande på sitt höstmöte den 22 november

Drygt 130 marthor från hela Svenskfinland och Åland väntas delta i höstmötet på lördag. Vid mötet behandlas förutom stadgeenliga ärenden även styrelsens förslag till en jämställdhetspolicy för Marthaförbundet. I samband med höstmötet väljs också ny ordförande för förbundet. Nuvarande ordföranden Harriet Ahlnäs avgår av personliga skäl vid årsskiftet efter fyra år på posten.

Med anledning av att Marthaförbundet i år firar sitt 115-årsjubileum får mötesdeltagarna ta del av ett extra festligt program. Tre tidigare förbundsordföranden, Anna Ehrnrooth, Martina Harms-Aalto och Katarina Rejman, delar med sig av sina marthaerfarenheter under rubriken Med Martha i ryggsäcken och framåt. Vad hände sedan och vad tog jag med mig av mina år som ordförande?

Programmet kulminerar i ett anförande av marthan och ordföranden för Svenska kvinnoförbundet Carola Sundqvist. Hon talar under rubriken Kvinnovåld i Finland – vad kan vi göra? och informerar om kampanjen Ljus – inte våld! som uppmärksammar våld i parförhållanden. Verksamhetsledaren för Marta Centrs i Riga Iluta Lace fortsätter på samma tema och berättar om hur man i Lettland arbetar för att minska och väcka medvetenhet om våld mot kvinnor. Iluta Lace fick tidigare i höst motta Finlands lejons orden för sitt stora engagemang för viktiga kvinnofrågor såsom människohandel och prostitution.

Marthaförbundet har valt att uppmärksamma internationella dagen för avskaffandet av våld mot kvinnor som årligen firas den 25 november. Detta gör vi i anslutning till höstmötet då vi ordnar en ljusmanifestation mot kvinnovåld och tänder sammanlagt 130 ljus vid huvudingången till Arcada.

Höstmötet inleds med hälsningsord av förbundsdirektör Christel Raunio och förbundsordföranden Harriet Ahlnäs öppnar mötet med ett tal till mötesdelegaterna.

Välkommen på höstmöte!

Programmet för höstmötet hittar du här.

Mera information ger förbundsdirektör Christel Raunio, tfn 050 911 2050, e-post: christel.raunioATmartha.fi, och utvecklingschef Petra Högnäs, tfn 044 280 6609, e-post: petra.hognasATmartha.fi.

Pressmeddelande 17.11.2014

Se alla artiklar