Marthaförbundet uppmanar: Tagga era bilder med #marthamötermartha

Marthaförbundet uppmanar: Tagga era bilder med #marthamötermartha

Använd hashtagen #marthamötermartha på Instagram för att visa hela världen vad ni sysslar med i er marthaverksamhet. När vi använder hashtaggen #marthamötermartha skapar vi ett inspirerande flöde - från martha till martha. Här berättar vi hur du gör.

Vad är en hashtag?


En hashtag är helt enkelt det här tecknet: #

Hashtaggar går att använda på liknande sätt många sociala medier (Twitter, Facebook, Twitter), men det är på Instagram som de är populärast och ger störst spridning. Med hjälp av hashtags kan du sortera inlägg på sociala medier efter olika teman. Om du till exempel lägger upp en bild på en kaka och hashtaggar den med #kaka kommer din bild synas när en person slår in sökordet #kaka.

När du taggar din bild med #marthamötermartha kan andra marthor lätt hitta dina martharelaterade inlägg. Också du kan gå in på #marthamötermartha för att hitta inspiration på vad andra marthor och föreningar gör!

Hashtags är ett effektivt sätt att nå ut till nya följare som du tror kan vara intresserade av ditt innehåll, men som inte redan följer ditt konto. Eftersom det också är möjligt att följa hashtags kan ditt inlägg dyka upp i någon annans flöde - om personen följer hashtagen du använt i ditt inlägg. Observera att detta bara gäller om du har ett öppet konto (de flesta marthaföreningar har ett öppet konto!). Om du har ett privatkonto syns dina hashtaggar bara för de följare du har godkänt.

Hur använder jag en hashtag?


Oftast lägger man sina hashtaggar sist och längst ner i inlägget. När du har skrivit texten till ditt inlägg kan du lägga hashtaggarna under. Så som inlägget här från strömmingsmarknaden.

Här används två hashtaggar:

#strömmingsmarknaden
#marthaförbundet

Varför ska jag tagga mina marthainlägg med #marthamötermartha?

Marthaförbundet uppmuntrar alla att använda #marthamötermartha under alla martharelaterade inlägg. På det här sättet kan alla föreningar söka inspiration hos andra föreningar. Vad har de andra gjort i sin verksamhet? Kan vi hitta på något liknande? När vi använder hashtaggen #marthamötermartha skapar vi ett inspirerande flöde - från martha till martha.

Så följer du en hashtag

Du kan följa hashtaggar på Instagram för att hålla koll på ämnen som intresserar dig. Om du är intresserad av fotografering så kanske du vill följa #photography.

Så här följer du #marthamötermartha

  1. Sök på #marthamötermartha i sökfältet (det är märkt med ett förstoringsglas)

  2. Tryck på hashtaggen.

  3. Tryck på Följ. När du följer en hashtagg ser du foton och videor som är taggade med #marthamötermartha i ditt vanliga flöde.Se alla artiklar