Marthaförbundet söker projektledare för nytt Östersjöprojekt

Marthaförbundet söker projektledare för nytt Östersjöprojekt

Är du vår nya projektledare? Marthaförbundets målsättning med projektet Östersjön 2.0 är att dela kunskap och forskning om Östersjön och ge förslag på hur vi alla kan göra bättre val i vardagen, för ett renare och friskare hav.

Marthaförbundet vill erbjuda kunskap, alternativa lösningar och informera om hur vi kan agera för att skydda vårt känsliga hav. Projektet kommer att fokusera på problematiken kring plaster, uppmuntra till plastbantning och noggrann sortering. Vi ger verktyg för att minska miljöpåverkan från båtliv och vistelse i skärgården. Därtill kommer projektet att ge råd om hur vi kan bli bättre på att använda det vi anser vara ”smarthfisk” vilket innebär outnyttjade fiskarter.

Genom medvetenhet och kunskap ökar intresset för miljövänlig mattvätt, disk, utomhustoalett och sortering vid Östersjön, vilket förväntas inspirera till handling och bättre val i vardagen – för ett renare hav. Marthaförbundet vill dela kunskap för att alla i sin vardag ska kunna göra en insats för Östersjön.

Nu söker vi en projektledare för Östersjön 2.0

Visstidsanställning 1.8.2020–31.12.2022

Vi söker dig som:

  • har lämplig utbildning inom området bio- och miljövetenskaper,
  • har erfarenhet av projektarbete,
  • har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift både inför publik och i olika medier,
  • ser möjligheter, är kreativ och tycker om att anta nya utmaningar,
  • kan hålla i många trådar samtidigt,
  • behärskar både svenska och finska.

Ditt arbetsfält är hela Svenskfinland och i arbetet ingår kvälls- och veckoslutsarbete. Stationeringsorten är Helsingfors. Arbetet kan inledas så fort som möjligt, senast 1.8.2020. Sänd din ansökan med CV och löneanspråk senast 24.5.2020.

På eventuella frågor svarar verksamhetsledare Annika Jansson, tfn 050 302 3363, 13.5 kl. 9–10, 15.5 kl. 9–12, 18.5 kl. 14.30–16 och 20.5 kl. 9–10.

Finlands svenska Marthaförbund rf arbetar för en bättre värld, en vardag i taget. Verksamheten bygger på tre verksamhetsområden: hushåll, ekonomi och konsumtion samt ekologi och miljöhänsyn i vardagen.

Se alla artiklar