Marthaförbundet rekryterar: Kommunikatör

Marthaförbundet rekryterar: Kommunikatör

Vill du vara med och arbeta för en bättre värld, en vardag i taget? Vi letar nu efter en kommunikatör som brinner för att dela kunskap om en hållbar vardag.

Om arbetet som kommunikatör

Som kommunikatör har du ansvaret för det strategiska arbetet med innehålls- och marknadsföringsplaner samt den långsiktiga utvecklingen av våra kommunikationskanaler. Du har även operativa uppgifter och spelar en nyckelroll i våra dagliga redaktionella uppdrag.

Ditt arbete omfattar produktion av innehåll i olika former, såsom text, foto, film och ljud, där du anpassar materialet till olika format och kanaler. Du samarbetar nära med Marthaförbundets personal och planerar inlägg samt uppföljning i våra kanaler tillsammans med dina kollegor.

Dina ansvarsområden inkluderar innehållet på Marthaförbundets webbsida, i sociala medier och i Marthashopen, tillsammans med planering och genomförande av kommunikation inom projekt och kampanjer.

Som kommunikatör förväntas du vara stödjande och fungera som ett bollplank för dina kollegor. Vi ser gärna att kommunikatören aktivt deltar i dialogen kring projektidéer och allmän rådgivning, eftersom du spelar en stor roll i att dela vårt material. Det är viktigt att kunna anpassa budskapet för att nå våra målgrupper och förmedla information på ett effektivt sätt. Att säkerställa en enhetlig estetik och kvalitet på kommunikationen i alla kanaler är av hög prioritet.

Huvudsakliga ansvarsområden:

 • Strategiskt arbete med innehålls- och marknadsföringsplaner samt långsiktig utveckling av våra kommunikationskanaler.
 • Operativt arbete som redaktör med produktion av material i både tryckt och digital form samt innehållsproducent för webbsidan, sociala medier och tryckt material, såsom recepthäften, broschyrer och marknadsföringsmaterial.

Arbetsuppgifter:

 • Ansvarar för att ta fram kommunikationsstrategier för webbsidan, sociala medier och marknadsföringen i olika kanaler.
 • Redaktör och innehållsproducent för webbsidan, sociala medier och tryckt material.

Kompetenskrav:

 • Högskoleutbildning inom kommunikation, journalistik eller motsvarande.
 • Stilistiskt säker kommunikatör med mycket goda kunskaper i svenska.
 • Erfarenhet av textredigering för webb och print samt innehållsproduktion för webben och sociala medier.
 • Kunskap och erfarenhet av programvaror som Microsoft 365, Teams, Photoshop, InDesign, Canva och CMS-system för webb och sociala medier.
 • Kompetens inom fotografi, videoproduktion och grafisk design.

Meriterande:

 • Erfarenhet inom hållbar livsstil och vardagskunskap.
 • Erfarenhet av arbete med webbanalys och analys av sociala medier.
 • Kunskaper i textning och tillgänglighetsanpassning av film och foto.

Arbetet påbörjas i augusti/september eller enligt överenskommelse. Marthaförbundet har kontor både i Helsingfors och i Vasa.

Vi följer Paltas ramavtal för rådgivningsbranschen och ser gärna sökande av olika kön med olika bakgrund och ålder.

Sänd in din ansökan med CV, löneanspråk och en kort videopresentation (max 1 minut) senast 11.6.2024. Intervjuer kommer att genomföras under ansökningstiden.

På frågor svarar verksamhetsledare Camilla Komonen, tfn 050 577 0780. Hon nås bäst på följande tider: torsdag 30.5 kl. 10–12, fredag 31.5 kl. 10–12, måndag 3.6 kl. 14–16, tisdag 4.6 kl. 10–12, fredag 7.6 kl. 9–11 och måndag 10.6 kl. 10–12.

Ansök här


Finlands svenska Marthaförbund rf arbetar för en bättre värld, en vardag i taget. Verksamheten bygger på tre verksamhetsområden: hushåll, ekonomi och konsumtion samt ekologi och miljöhänsyn i vardagen.

Se alla artiklar