Martha möter martha: Nagu Mf

Martha möter martha: Nagu Mf

Under hösten 2023 inleder vi vår Martha möter Martha-serie där vi får lära känna våra unika marthaföreningar. I följetongen kommer vi att utforska olika marthaföreningar och ta en närmare titt på vad som händer ute i föreningarna. Varje presentation tar dig till en ny förening där medlemmarna berättar om sin verksamhet och avslöjar det bästa de har upplevt tillsammans. Vi fortsätter vår resa med att besöka Nagu Marthaförening.

Lär känna Nagu Marthaförening:

Några snabba punkter:

  • Antal medlemmar: 52 
  • Grundad: 1908
  • Ordförande: Mia Langh-Henriksson
  • Region: Åbo
  • Samlingsplats: kommunalstugan i Nagu. Vi är en av sex föreningar som räddade stugan från försäljning för att föreningsverksamheten skulle kunna fortsätta mitt i byn.
  • Superkraft: gemenskap mellan medlemmar i många olika åldrar.

På våra månadsträffar brukar vi…

Umgås med varandra eller lyssna på någon intressant föreläsare. Varje år ordnar vi en ”hemlig resa” och andra exkursioner, nu senast besökte vi en lunchrestaurang där vi lärde oss göra färskost.

På sommaren firar vi alltid Marthadagen på någon intressant plats, i år blev det kaffe och jordgubbstårta i ett före detta tomatväxthus. Kyrkobesök har ibland funnits med bland evenemangen och vi frågar ofta medlemmars önskemål på program. I våras blev det ett museibesök i Åbo med gemensam lunch och hemfärd via en blomsterträdgård.

Det bästa vi gjort i år

Vi ordnade en Må Bra-dag tillsammans med den lokala pensionärsföreningen, där hälsocoachen Kitty Seppälä gav tips och idéer gällande motion.

Till årets bästa hör också 300 stickade alster som överlåtits till Ukraina-hjälpen och högvis med ”ambulanshundar” och stickade alster till projekt LIV. 

Varför är det roligt att vara med i just er förening?

Äldre och yngre medlemmar samlas till gemenskap och glädje. Vi är öppna för nya idéer kring hur vi kan utveckla vår verksamhet. Samtidigt värnar vi om traditioner och om att föra Martha-andan vidare och tillämpa den enligt dagens samhälle.

Vi är en aktiv förening och deltar i många gemensamma välgörenhetsprojekt såsom exempelvis sockor till nyfödda, Kram-sjalar till boende på åldringsboendet, Ukraina-hjälpen, projekt LIV och stipendieutdelning. Varje år deltar vi också i projektet ”Vårkultur” då vi smyckar ett ”påskträd”.

För mera information

Kontakta gärna oss om du vill veta mera. Du hittar våra kontaktuppgifter på hemsidan: https://nagu.martha.fi/start/.

Nagumarthorna är ofta med på olika jippon och lokala marknader, kom gärna och hälsa på oss där! Vi har ett fint samarbete med de fem övriga grundande medlemsföreningarna i Kommunalstugeföreningen, vilket ger oss extra synlighet vid olika tillfällen.

Har du missat våra tidigare inlägg?

Lär också känna:

Solf Mf

Västra Sunds Mf

Se alla artiklar