Magnus utgår ifrån vad han har hemma

Magnus Lindström har matbloggat i snart fyra år. Recepten i matbloggen på Anton&Antons webbsida är oftast lättlagade, och uppstår ganska spontant.

Hur tänker du när du lagar mat?
– Jag försöker utgå ifrån vad jag har hemma i skåpen, läser mycket recept på nätet och i kokböcker, och spinner vidare på dem.

Vilka är din favoritråvara?
– Fänkål på grund av smaken och mångsidigheten, den passar ihop med mycket och är särskilt god i soppor.

Vad gör du för mat nu på vårvintern?
– Mycket comfort food i väntan på våren och alla primörer. Och en hel del chilistark thailändsk mat.

Groddar och krasse hör vårens matkorg till, de är ett gott tillskott i sallader, på frukostbrödet och passar överlag till det mesta. På Magnus matblogg hittar du en beskrivning på hur du gör groddar av mungbönor och recept på en pad thai, som innehåller flera av säsongens råvaror: ägg, groddar och lime.

Se alla artiklar