Lucka 24: Hemgjord äppelglögg

Lucka 24: Hemgjord äppelglögg

God jul! Vi avslutar Ungmarthas julkalender i år med en värmande dryck som man kan njuta av hela dagen lång. Vi önskar er fina, stämningsfulla dagar!

Ingredienser:
2 liter sötad äppelsaft (om du har osötad kan du tillsätta 1–2 dl socker/råsocker)
2 bitar torkat pomeransskal (eller 2 msk malen)
1 bit skalad färsk ingefära (ca. 1,5 cm)
2 kanelstänger
5 kryddnejlikor
1 msk hel kardemumma (eller 1 msk malen)
2 dl russin eller torkade äpplen

Gör så här:
1. Blanda alla ingredienserna i en kastrull.
2. Låt blandningen puttra på låg värme i cirka en timme.
3. Låt glöggen därefter stå och dra i ett par timmar.
4. Ställ en sil över en annan kastrull och häll över glöggen så kryddorna silas bort.
5. Koka upp glöggen och häll upp den i rengjorda och varma flaskor
6. När glöggen ska serveras så kan du blanda i lite vatten om den är för stark.

Tips 1: Glöggen blir godare av att lagras!

Tips 2: Glöggen är en perfekt gåva och då kan du sätta ner en kanelstång i varje flaska så ser det väldigt fint ut!

Tips 3: Glöggen kan även göras på någon annan saft som du har, t.ex svartvinbärssaft.

Receptet och tipsen skickade Ungmarthas lägerledare Isabel Flemming.

Se alla artiklar