Lucka 18: Muggvärmare

Lucka 18: Muggvärmare

Muggvärmare tjänar ett praktiskt syfte genom att skydda händerna från den heta ytan på en mugg eller kopp med en varm dryck. Den kan också hjälpa till att hålla drycken varm längre genom att isolera värmen.

Eftersom virkade muggvärmare oftast är handgjorda är de personliga gåvor. De kan skapas i olika färger, mönster och former, vilket ger möjlighet att anpassa dem efter personlig smak eller säsongsbetonade teman.

Att ge bort något handgjort visar omtanke och tid som har lagts ned för att skapa något speciellt för mottagaren. Att virka muggvärmare kan vara en rolig och kreativ hobby. Många njuter av handarbete som en avkopplande aktivitet och som ett sätt att uttrycka sin kreativitet.

Till virkningen behövs egentligen bara garn och en virknål. Vi har gjort en muggvärmare med tjockt vitt trikågarn. Man behöver anpassa storleken och antalet maskor till muggens storlek. 

Man börjar med en startmaska, sedan passligt antal luftmaskor och därefter fasta maskor i luftmaskorna tills man har önskad bredd på muggvärmaren. Den kan antingen fästas med öglor eller med knappar. Vi har gjort öglor på varsin kortsida av muggvärmaren som sedan går i omlott runt muggens öra för att hålla värmaren på plats.

Lycka till!

Se alla artiklar