Lucka 1: Torkade apelsiner

Lucka 1: Torkade apelsiner

December är här och det är dags för Ungmarthas julkalender! Torkade apelsiner ger en kombination av doft, smak och dekorativa möjligheter som gör dem till en omtyckt del av jultraditionen för många.

Att göra torkade apelsiner är en populär jultradition på grund av flera skäl.

Doft: Torkade apelsiner avger en underbar doft när de tillagas. Doften av apelsiner, blandat med den varma atmosfären från ugnen, skapar en härlig julstämning i hemmet.

Dekoration: Torkade apelsiner är vackra och färgglada, vilket gör dem till perfekta dekorationer för julen. De kan användas i kransar, hängas som prydnader eller användas som del av julbordsdekorationen.

DIY presenter: Torkade apelsiner kan också göras som personliga julgåvor. Du kan förpacka dem vackert och ge bort som små uppmuntringar eller julklappar till vänner och familj.

Traditionell julmatlagning: Många recept för julgodis och bakverk inkluderar torkade apelsiner som ingrediens. De kan ge en subtil sötma och fräsch smak till olika julrätter.

Hållbarhet: Torkade apelsiner kan göras i förväg och håller sig bra under lång tid. Det gör dem till ett praktiskt alternativ när du förbereder för julen i förväg.

Gör så här:

Skiva apelsiner tunt och arrangera dem på en bakplåt täckt med bakplåtspapper. 

Placera plåten i ugnen i låg temperatur, ungefär 70 grader. 

Övervaka ugnen regelbundet för att säkerställa att apelsinskivorna inte torkar för mycket. När fruktköttet inte längre är fuktigt är dina torkade apelsiner klara. Räkna med ungefär fyra timmar ugnstid.

Se alla artiklar