Laga spenatplättar

Laga spenatplättar

Spenatplättar fungerar bra både som mellanmål och huvudrätt.

Hemlagade spenatplättar

Receptvideon är gjord inom Marthaförbundets projekt Giftfritt dagis.

För 10 stora spenatplättar behöver du:

  • 5 dl mjölk
  • 3,5 dl jästbrödsmjöl
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 liter färsk spenat eller 2 dl förvälld finhackad spenat
  • rypsolja eller smör till stekning

Mixa spenat med hälften av mjölken eller blanda med finhackad spenat. Vispa ner mjölet och tillsätt resten av mjölken, ägg och salt. Stek plättarna i fett i en stek- eller plättpanna av gjutjärn. 

Servera spenatplättarna med till exempel rårörda lingon och en sallad, eller med salladsost och olika grönsaker som toppning. 

Det går utmärkt att byta ut spenat till 2 dl förvällda finhackade nässlor.

Se alla artiklar