Laga spenatplättar
![Laga spenatplättar](/uploads/_1200x1800_crop_center-center_82_line/D2A0833.jpg 1200w, /uploads/_992x1488_crop_center-center_82_line/D2A0833.jpg 992w, /uploads/_1984x2976_crop_center-center_61_line/D2A0833.jpg 1984w, /uploads/_768x1152_crop_center-center_60_line/D2A0833.jpg 768w, /uploads/_1536x2304_crop_center-center_45_line/D2A0833.jpg 1536w, /uploads/_576x864_crop_center-center_60_line/D2A0833.jpg 576w, /uploads/_1152x1728_crop_center-center_45_line/D2A0833.jpg 1152w)
Spenatplättar fungerar bra både som mellanmål och huvudrätt.
Hemlagade spenatplättar
För 10 stora spenatplättar behöver du:
- 5 dl mjölk
- 3,5 dl jästbrödsmjöl
- 2 ägg
- 1 tsk salt
- 1 liter färsk spenat eller 2 dl förvälld finhackad spenat
- rypsolja eller smör till stekning
Mixa spenat med hälften av mjölken eller blanda med finhackad spenat. Vispa ner mjölet och tillsätt resten av mjölken, ägg och salt. Stek plättarna i fett i en stek- eller plättpanna av gjutjärn.
Servera spenatplättarna med till exempel rårörda lingon och en sallad, eller med salladsost och olika grönsaker som toppning.
Det går utmärkt att byta ut spenat till 2 dl förvällda finhackade nässlor.