Jubileumsårets handarbetskampanj: Sockor för mor

Jubileumsårets handarbetskampanj: Sockor för mor

Till yllesockorna kan bifogas ett meddelande som berättar om det stöd som marthaförbunden erbjuder i familjens vardag och om marthornas verksamhet. Man kan även sticka sockor till sin egen mamma, mormor eller en någon annan mamma som är viktig för en själv.

Yllesockorna kan vara traditionellt stickade eller virkade. Mönstret på yllesockorna kan vara mångfärgat och invecklat, men sockorna kan också vara enfärgade eller randiga. Sockorna kan tillika göras enligt den beskrivning som offentliggörs i februari 2019 med anledning av jubileumsåret. Vi delar med oss av inspiration att både lära ut och lära sig nya sätt att tillverka yllesockor. Yllesockorna kan skapas tillsammans i marthornas handarbetsgrupper eller under föreningarnas marthakvällar. I huvudsak gör man sockor i storleken 39–40.

Bilder på yllesockor samt tips och råd för yllesockor som tillverkats på olika sätt kan man dela med sig av i Facebook-gruppen Sukat äidille (sv. Sockor för mor). Föreningarna och handarbetsgrupperna kan också lokalt ställa ut sockorna på utställningar innan sockorna skickas iväg.

Sockorna samlas in under tiden 3 till 9 december, alla insamlingsställen finns listade här.

Under 2019 samlas sockor in 25.2–3.3, 12–18.9 och 7–13.10.

Se alla artiklar