Inspiration, recept, kunskap, kurser

Inspiration, recept, kunskap, kurser

Svinnkampen pågår fram till våren 2016, och vi skapar kontinuerligt recept och tips för hur du kan undvika matsvinn i ditt kök. Recepten och tipsen kan du ta del av i vår receptbank, i form av klipp på vår Youtubekanal och i alla våra övriga kanaler, exempel på Pinterest och Instagram (@marthaforbundet, #svinnkampen).Att komma ihåg att använda sina sinnen för att undvika svinnet är ett centralt budskap under våra kampanjveckor. På bilden projektledare Elisabeth Eriksson, läs mer om hennes tankar kring kampanjen här.

Kampanjveckor

Under kampanjen har vi fyra särskilda kampanjveckor, en under påskveckan 2015, en med start den 16.8, en i december 2015 och ytterligare en under våren 2016. Under kampanjveckorna sprider vi recept, tips, artiklar, klipp och gör allt för att budskapet om hur du kan undvika matsvinn i ditt kök når så många som bara möjligt. Vi samarbetar också med tidningar och bloggar för att nå nya målgrupper.


Kurser

Projektledare Elisabeth Eriksson håller i kurskonceptet Left(l)overs, en matlagningskurs om hur du gör mat på rester för att undvika svinn. Läs mera om kurskonceptet här. Kursen hålls för färdigt bokade grupper, men vi kommer även arrangera tillfällen öppna för allmänheten och du kan även kontakta oss för att boka en kurs för en färdig grupp på minst 10 personer.

Pop up-restauranger och matmarknader

I samband med restaurangdagen dyker vi upp på olika ställen i Svenskfinland och gör mat på sådant många väljer att slänga i komposten. Exempelvis torkat bröd. Den första Svinnkampen-restaurangen har öppet lunchtid söndagen den 16 augusti i Ekenäs. Håll utkik här när det närmar sig för mera information. Vi dyker även upp på matmarknader och sprider budskapet, bland annat Delikatessernas Finland på Järnvägstorget i Helsingfors i augusti och på Slow food-festivalen i Fiskars i oktober.

Kampanj i mataffärer

Under våren 2016 träffar vi konsumenterna i mataffärerna. Det är oftast i mataffären de felaktiga besluten tas som leder till matsvinn, vi kommer att bjuda på goda råd och recept direkt till konsumenten. Mera information om kampanjen i mataffärerna kommer senare

Se alla artiklar