Glöm präktighetsstämpeln – sylta på!

Glöm präktighetsstämpeln – sylta på!

Marthaförbundets uppgift är att sprida kunskap. Visste du att ett havtornsbär innehåller lika mycket C-vitamin som en hel apelsin? Eller att du kan pastörisera din egen saft? I det här fantastiskt fina matkulturmagasinet finns fakta och inspiration om allt från buskplantering till peeling med bär. Våra buskbär borde vara det naturliga alternativet för oss framom de så kallade superbären som transporterats från andra sidan jorden. Våra egna supervitaminer finns kanske inte i allas trädgårdar, men många delar med sig av skörden via skördemarknader, Reko-ringar och sociala medier.

På vägen till en mera hållbar livsstil är det kanske dags att ta steget vidare till att vara lite mera självförsörjande. Eva Mannerheim-Sparre, författare till Kokbok för finsmakare och vanliga hungriga, utgiven 1935 skriver

“Prata mat är bra
Koka den bättre
Äta den bäst.”

Jag håller med. Glöm präktighetsstämpeln! Att äta och dricka sin hemgjorda sylt eller saft är ren och skär lycka. Vi hoppas kunna inspirera till flera syltkok och större uppskattning av våra buskbär med det här magasinet.

Med önskan om en bärkraftig tillvaro,

Andrea Hasselblatt, ordförande
Se alla artiklar