Fem organisationer upp till Gåkamp!

Fem organisationer upp till Gåkamp!

Just nu samarbetar fem finlandssvenska organisationer med förberedelserna inför Gåkampen, som går av stapeln i höst med start lördagen tionde september. Syftet med kampanjen är att få så många människor i olika åldrar som möjligt att ge sig ut i naturen, umgås med varandra och ta sig en promenad.

Vi ska under tio veckor tillsammans vandra runt Östersjön och samtidigt öka medvetenheten om havets tillstånd. I samband med Gåkampen kan vi alla göra en insats för att vårt gemensamma hav ska må bättre.

Gåkampen ordnades för första gången för tio år sedan och blev en braksuccé när deltagarna tillsammans gick totalt 1,4 miljoner kilometer. I år är målet att uppnå den sammanlagda promenadsträckan på fem miljoner kilometer.

Genom en fiktiv rutt runt Östersjön kan man som deltagare ta del av information om länderna och städerna som omger vårt eget hav. På kampanjsidan, www.gåkampen.fi, kommer snart finnas mer information hur man kan registrera sina insamlade kilometrar. De som känner för kan dessutom donera en lämplig summa pengar till John Nurminens stiftelse, som arbetar för ett renare Östersjön.

Kampanjen ordnas av fem finlandssvenska organisationer: Folkhälsan, Marthaförbundet, Finlands Svenska Idrott, Svenska pensionärsförbundet och Förbundet Hem och Skola.

Se alla artiklar