Camilla Komonen: Nu behöver vi fokusera på våra kärnvärden

Camilla Komonen: Nu behöver vi fokusera på våra kärnvärden

Med anledning av dagens rubriker i Vasabladet (31.1) vill Marthaförbundets verksamhetsledare Camilla Komonen kommentera situationen.

- Imorse fick jag läsa en artikel som gjorde mig både ledsen och orolig. Den senaste tidens skriverier i medierna har naggat förbundets förtroende i kanten. Från hela ledningens sida ser vi att en nystart behövs. Jag är uppriktigt ledsen över att vårt år 2024 börjar så här.

Vårt mål var inte att underminera personalens arbetsmoral eller skapa en osäker atmosfär på arbetsplatsen. Beslutet att öka arbetstiden och ändra anställningsvillkor togs i enlighet med de nuvarande behoven och de ekonomiska realiteterna vi står inför som organisation.

Däremot måste vi aktivt arbeta för att förbättra kommunikationen och samarbetet inom organisationen. Vi vill skapa ett klimat där vi alla kan föra en öppen dialog och hitta lösningar som är rimliga för både organisationen och för oss som individer. Tyvärr har vi för närvarande misslyckats med att föra den dialogen internt -och istället har den förts i medierna.

Under 2024 behöver vi fokusera på våra kärnvärden och säkerställa att vårt arbete fortsätter att bidra till en positiv inverkan på samhället.

Se alla artiklar