Bli trygg på nätet!

Bli trygg på nätet!

Tisdagen den 7.11 ordnas den perfekta kursen för dig som gärna navigerar på Internet, men som vill lära dig mer om vilka möjliga fällor och faror som lurar där ute. Under en kvällskurs via Teams lär vi oss hur vi kan använda oss av olika elektroniska kanaler på tryggt och säkert sätt.

Under en informationsspäckad kväll går vi igenom allt från telefonbedrägerier till nätfiske, hur man kan skydda sig och varför det är viktigt att banken frågar och kollar upp. Allt med en positiv vinkling på att internet faktiskt är säkrare än att använda kontanter. Vi vill uppmuntra både unga och äldre att våga använda nätbank och kort som betalmedel, men med en viss försiktighet och medvetenhet om hur man ska reagera om något inte stämmer.

Som föreläsare fungerar Marthaförbundets ekonomirådgivare Marina Nygård och Matilda Hassel, experter på vardagsekonomi. Därtill har Matilda har även arbetat flera år inom bankvärlden, så säker nätanvändning står henne extra nära. 

Under kursen lär du dig:

  • De vanligaste formerna av hur ekonomiska bedrägerier ser ut och hur man känner igen varningstecknen.
  • Hur man tryggt använder både nätbank och bankkort, samt hur banken kan skydda dig mot bedrägerier.
  • Att identifiera typiska försök på nätfiske och bedrägerier.

Inga förhandskunskaper behövs men vi vill gärna ha din anmälan senast den 4 november. Kursen ordnas digitalt via Microsoft Teams.

Pris: 15 euro för marthor och 20 euro för icke-marthor.

Läs mer och anmäl

Se alla artiklar