5 Smartha tips i juletid

  • Inför jul är det extra lätt att drabbas av shoppingsjuka. Lär dig symtomen och hur du undviker dem genom att klicka här och läsa ekologirådgivare Tessa Turtonens tips. Ett konkret och enkelt tips: Köp mindre. Välj en eller två meningsfulla presenter till dina barn, i stället för högar av billiga, ömtåliga och ibland skadliga grejer. Kvalitet är bättre än kvantitet.
  • Vi kvinnor är ofta bra på att ha många bollar i luften. Men att ständigt syssla med många saker samtidigt gör att energin lätt flyter ut, och det känns som om ingenting blir riktigt färdigt. Öva dig därför vid att göra en sak i taget under julstöket. Försök att uträtta saker i långsammare takt, med omsorg och eftertanke. Kroppen blir rofylld och du känner att du har tid.
  • Tänker du fira jul i garderoben? Om inte, låt bli att städa den. Använd istället tiden till att umgås med dina nära och kära.
  • Ge bort en tjänst som gåva. Erbjud din egen tid eller andras köptjänster som gåva. Att sitta barnvakt någon gång, erbjuda städhjälp eller gå och handla kan glädja en annan.
  • Varför inte ge barnet/barnbarnet glädjen av att ge glädje? Be barnen att välja ut 3 leksaker som hen inte leker med längre, och donera dem till exempel till ett kvinnocentrum. Dessa leksaker kommer säkerligen att göra någon annans jul gladare.

Se alla artiklar