Info: Frågor och Svar

Info: Frågor och Svar

Marthatorget är Marttaliittos och Marthaförbundets gemensamma satsning och 120-årsjubileets höjdpunkt.

Torget ordas den 14 september på Senatstorget i Helsingfors klockan 10-16. Här kan du läsa de vanligaste frågorna och svaren. Är det fortfarande något du undrar över? Ta kontakt med organisationskoordinator Jessica Åhman, tfn. 044 280 6609.

Frågor och svar

  • Vad händer på Senatstorget?

Torgets program bygger på sju teman: mat, skogen, trädgård, miljö, handarbete, en bra vardag och internationellt samarbete. Kring varje tema finns möjligheter att lära sig något nytt och ta del av praktiska råd och tips. På huvudscenen ordnas program hela dagen, allt från diskussioner till kulturprogram och underhållning. På torget finns också en basar, där marthor från runt om i landet säljer sina handgjorda produkter.

  • Vilka deltar i Marthatorget?

Tusentals marthor från olika håll i Finland sammanstrålar på Marthatorget. Torget är ett utmärkt tillfälle att uppleva marthagemenskapen i hela sin bredd och träffa andra likasinnade. Dessutom lockar torget många invånare från huvudstadsregionen, som med egna ögon får se och uppleva vår mångsidiga verksamhet. Besökarmålet är 15 000 personer.

  • Varför ska jag komma till Marthatorget?

Om du redan är martha kan du helt enkelt släppa loss och njuta av den härliga marthagemenskapen. Om Marthas verksamhet fortfarande är lite obekant för dig, rekommenderar vi varmt att du deltar i det praktiska och konkreta programmet på torget och lär dig något nytt. Kanske du rent av blir inspirerad att bli medlem?

  • Var kan jag äta under Marthatorget?

På Marthatorget kan du äta lunch tillsammans med andra deltagare. Torgmenyn är planerad enligt marthas matvision och är gjord på kvalitetsråvaror. Pris 14 € per person.
Dessutom erbjuder många restauranger i Helsingfors rabatterat pris åt marthor under torgdagen. Läs mer här.

  • Vi vill göra en lite längre utfärd till Helsingfors. Hur ska vi boka boende och mat?

Varmt välkomna! Det finns mycket spännande att uppleva i Helsingfors den här tiden på året. Vi har förhandlat med flera hotell, som erbjuder ett lite förmånligare pris under Marthatorget-veckoslutet. Ni kan beställa middag samtidigt som ni beställer hotellrum. Läs mer här.

  • Jag vill gärna göra något roligt i Helsingfors utöver Marthatorget när jag ändå är på plats. Har ni beaktat sådana önskemål?

Javisst! Redan i våras har vi sett till att Marthatorgets besökare ska kunna njuta av ett digert Helsingforsprogram; teater, rundvandringar, musik och mer. Läs om alla erbjudanden under Övrigt program.

  • Hur kommer jag till Senatstorget?

Senatstorget är centralt beläget och lätt att nå varifrån som helst. Från Järnvägstorget är det under en kilometer till torget, den närmaste metrostationen finns på några hundra meters avstånd och spårvagnar stannar precis vid torget.

  • Behöver jag anmäla mig på förhand?

Nej, alla är välkomna till torget!

  • Hur är det med tillgängligheten? 

Senatstorgets kullerstenar och något sluttande underlag gör att det inte alla gånger är så lätt att ta sig fram. Vi har beaktat detta genom att se till att det finns gott om sittplatser. Om du undrar över tillgängligheten, ta kontakt med oss. Vi vill att Marthatorget ska vara en lyckad upplevelse för alla. 

  • Hela vår förening är på väg. Kan vi visa upp vår verksamhet på torget?

I våras kunde intresserade grupper anmäla sig som försäljare till torget. Många anmälningar kom in, och flera både finsk- och svenskspråkiga kretsar, föreningar och distrikt finns representerade på Marthatorget.